Yoğurtlar bağırsak mikrobiyotasını artırabilecek protein, kalsiyum, vitaminler ve canlı kültür veya probiyotikler bakımından yüksek olabilir. Aynı zamanda kemik ve dişler için koruma sağlarken sindirim sorunlarının önlenmesine de yardımcı olabilir. Buna karşın içerisine birkaç adet bu meyveden eklemek etkilerini ikiye katlamanıza yardımcı olabilir.
YOĞURTLU KÜR TARİFİ
Sabahları aç karnına kahvaltı olarak bir kase yoğurdun içerisine birkaç tane kuru dut atın. Ardından bunu tüketip üzerine bol su içerseniz kısa sürede kabızlık sorununuz bitecektir.
KURU DUTUN FAYDALARI
Dutlardaki vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sağlık açısından çeşitli güçlü faydalar sağlar. Örneğin duttaki flavonoidler oksidatif stresi sınırlamak için serbest radikallerle savaşır. Bu önemlidir, çünkü oksidatif stres fiziksel, bilişsel ve hatta duygusal sağlığın çeşitli yönleri üzerinde olumsuz etkiye sahip olabilir.
Dut ayrıca kanserin önlenmesinden diyabet yönetimine kadar her konuda rol oynayabilen fenolik asitler açısından da zengindir.
Dut, flavonoidler ve fenolik asitler gibi polifenollerin daha fazla alımını teşvik etmenin yanı sıra, çeşitli başka faydalar da sunar. Bunlar aşağıdakileri içerir:
SİNDİRİMİ İYİLEŞTİRİR
Kuru dut, lif bakımından zengin bir besindir ve lif içeriği, sindirim sistemi sağlığı üzerinde olumlu etkiler yapabilir. Lif, bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlık riskini azaltabilir. Kabızlık genellikle lif eksikliği, su yetersizliği veya hareketsiz yaşam tarzı gibi faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilir.