Uzmanlar, bahsedeceğimiz bu 5 balığın sağlık açısından altın değerinde olduğunun altını çiziyor. Düzenli balık tüketimi, uzun ve sağlıklı bir yaşamın anahtarı olarak gösterilmekte. İşte vücudu bir kalkan gibi koruyan balık çeşitleri.
SOMON
Omega-3 yağ asitleri konusunda tam bir şampiyon olan somon balığı, beyin sağlığının korunma konusunda gerçek bir kalkan görevi görüyor.
Aynı zamanda D vitamini deposu olan bu balık, depresyon riskini azaltmaya yardımcı olur. Kalp ve damar sağlığını korur ve cilt sağlığını destekler.
Metabolizmayı güçlendiren sardalya, aynı zamanda kan şekerini dengeliyor. Çinko, bakır, demir ve iyot kaynakları bakımından zengindir. Uzun süre tok tutma özelliği vardır.
USKUMRU
Antienflamatuar özelliği bulunur. Bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Kolesterol seviyelerini düzenleyen uskumru, kalp krizi riskini düşürür.
İltihapla mücadele eden uskumru balığı, haftada 2 kez tüketildiğinde kanser riskini de azaltır. Yaşlanmayı geciktirme etkisi vardır.
Omega-3 yağ asitleri ve DHA içeren levrek, beyin hücrelerinin yapısını güçlendirir. Hafızayı destekler, odaklanmayı artırır.
ALABALIK
Omega-3, Pmega-6 ve çoklu yağ asitleri bakımından zengin olan alabalık, özellikle Karadeniz bölgesinde derelerde bol miktarda bulunur.