Reflü, hoş olmayan bir durum olabilir, ancak diyetinizi dikkatli bir şekilde izlemek ve temel gıdalardan kaçınmak semptomlarınızı hafifletmeye yardımcı olabilir.
ALKOL
NHS'ye göre çok fazla alkol almak asit reflüsüne neden olabilir, bu nedenle mümkün olduğunca alkol tüketmemeye çalışın. Uzmanlar şunları belirtti: "Alkolün, mide ekşimesini tetikleyebilen alt özofagus semptomlarını gevşettiği gösterildi."
Bunun yanı sıra araştırmalar, alkol tüketmenin vücudunuzdaki mide asidi miktarını artırabileceğini ve mide ekşimesi olasılığını artırdığını göstermiştir. Üstelik alkol, reflü ile birlikte birçok sindirim sistemi sorununu da zemin hazırlayabilir.
BAHARATLI YEMEK
Baharatlı yiyecekler lezzetli ve bağışıklık sisteminiz için iyi olabilir, ancak en yaygın reflü tetikleyicilerinden biridir.
Baharatlı yiyeceklerin, sindirim hızını yavaşlattığı düşünülen kapsaisin adlı bir bileşik içeriyor. Bu nedenle yiyecekler midede daha uzun süre kalır ve bu da mide ekşimesi riskini artırır. Çalışmalar, reflü hastaları için baharatlı yiyecekler tüketmenin risklerini ortaya çıkardı.
Avustralya'da yapılan bir araştırma, biber tozu bakımından zengin gıdaları tüketmenin sindirim oranını azalttığını buldu.