Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan tahin helvası kendine has lezzetiyle sıklıkla tercih ediliyor. Özellikle balık yedikten sonra tüketilmesi bir gelenek kabul edilen bu tatlının aslında sanılandan çok daha önemli bir faydası bulunuyor. Peki, bu faydanın ne olduğunu biliyor muydunuz? İşte detaylar…
Uzmanlara göre tahin, içerisindeki özel bileşikler sayesinde balıkta bulunabilecek ağır metallerin vücuttan atılmasına yardımcı oluyor.
Bu özelliği ile balığın ardından yenilen helva yalnızca ağzınızda güzel bir tat bırakmakla kalmıyor aynı zamanda vücudunuzun toksinlerden arınmasına da yardımcı oluyor.
Yüzyıllardır süregelen bu gelenek, hem sağlığa olan faydaları hem de enfes lezzeti sayesinde sıklıkla tercih edilmeye devam ediyor.
EVDE KENDİNİZ YAPIN: TAHİN HELVASI TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Şeker ve suyu küçük bir tencerede kaynamaya bırakın.
Şerbet koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın. (Şerbetiniz hafif koyu kıvamda olacak.)
Ocaktan aldıktan sonra, tahini büyük bir kaba alın.
Hazırladığınız sıcak şerbeti yavaş yavaş tahinin içine dökün ve hızlıca karıştırın.