Evde yoğurt mayalamak, herkesin son zamanlarda sıkça tercih ettiği sağlıklı beslenme şekillerinden biri oluyor. Hazır yoğurt sevmiyorsanız bu mayalama sırrını mutlaka deneyin! İşte taş gibi lezzetli ve sağlık deposu bir yoğurda sahip olmak için yapmanız gerekenler…
Fırınınızı 50 dereceye ayarlayın ve 5 dakika kadar ısınmaya bırakın. Sonra ağzı açık olan kapları fırına yerleştirin. 5-6 saat sütünüzü mayalanmaya bırakın
Mayaladığınız yoğurdun kapağını sıkıca kapatın. Hatta kapatmadan önce kapağın altını peçete ile sıkıştırarak kapağını kapatabilirsiniz. Son olarak buzdolabına yerleştirmeyin unutmayın!
ÇÖMLEK KAPLARDA MAYALAMA YÖNTEMİ
Tencere veya büyük kaplar dışında, yoğurt mayalama işlemini çömlek kaplarda da yapabilirsiniz.