Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Mutfak Sırları Haberleri Mayalı Hamurdan Neler Yapılır? Artan Mayalanmış Hamurla Ne Yapılır, Nasıl Değerlendirilir?

Mayalı Hamurdan Neler Yapılır? Artan Mayalanmış Hamurla Ne Yapılır, Nasıl Değerlendirilir?

Mayalı hamur birçok lezzetli yiyecek yapımında kullanılan bir hamurdur. Sıklıkla kullanılmasıyla birlikte mayalı hamurdan neler yapılır sorusu da aynı sıklıkla araştırılmaktadır. Artan mayalı hamurla ne yapılır, nasıl değerlendirilir soruları da aynı şekilde merak edilen ve araştırılan sorulardan birkaçıdır. Klasik tarifler dışında kendi yaratıcılığınızı kullanarak da farklı tarifler yaratabileceğiniz pek tabii mümkündür. Gelin hep beraber mayalı hamurdan neler yapılır okuyalım.

Giriş Tarihi: 18.09.2024 09:24
ABONE OL
MAYALI HAMURDAN NELER YAPILIR? ARTAN MAYALI HAMURLA NE YAPILIR, NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Mayalı hamurdan neler yapılır sorusunun cevabı oldukça geniş bir yelpazede olabilir. Pek çok lezzetli yiyecek yapımında kullanılan mayalı hamurla ilgili mayalı hamurla neler yapılır sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Peki artan mayalı hamurla ne yapılır, nasıl değerlendirilir? Gelin bu ve bunun gibi soruları cevapladığımız, birbirinden lezzetli tarifler verdiğimiz bu metni hep beraber okuyalım.

Mayalı Hamurdan Neler Yapılır?

Mayalı hamur, özellikle ekmek yapımında kullanılan temel bir malzemedir ancak aynı zamanda farklı tariflerde de kullanılabilir. Mayalı hamur; yumurtalı ramazan pidesi, kaşık dökmesi, kahvaltılık çörek, simit pişi, yufkadan fındık lahmacun, halka pişi, tuzlu lokma, peynirli dızmana böreği, tavada mayalı katmer, susamlı pişi, tava çöreği, maydanozlu pişi, göçmen böreği, doyuran pizza, yağsız poğaça, orjinal ramazan pidesi, patatesli bazlama vb gibi birçok üründe kullanılmaktadır. Mayalı hamurdan yapabileceğiniz birkaç ürüne örnekler aşağıdaki gibi verilmiştir.

PİZZA: Mayalı hamurdan pizza yapmak oldukça kolaydır. Hamuru açın, üzerine sos, peynir ve sevdiğiniz diğer malzemeleri ekleyin, fırına verin ve pişirin.

KANEPELER: Hamuru küçük parçalara ayırın, üzerine zeytinyağı ve baharatlar ekleyin, fırına verin ve kızarana kadar pişirin. Sonra üzerine istediğiniz malzemeleri ekleyerek lezzetli atıştırmalıklar yapabilirsiniz.

FOCACCIA: Mayalı hamurun üzerine zeytinyağı, tuz ve baharatlar eklenerek hazırlanan İtalyan bir ekmek türü olan focaccia yapmak için kullanılabilirsiniz.

PANCAKE: Mayalı hamuru sıvı malzemeler ve yumurta ile karıştırarak puf pancakeler yapmak için kullanılabilirsiniz.

KANİKULE: Mayalı hamurunuzu, çikolata veya reçel gibi tatlı malzemelerle doldurarak kızartabilirsiniz. Tatlı birer atıştırmalık olacak bu tarifin hazırlanması kolay ve pratiktir.

PRETZEL: Mayalı hamurunuza şekil vererek ve üzerine tuz veya susam ekleyerek kolaylıkla pişen lezzetli bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz.

ÇÖREK: Mayalı hamuru, şeker ve tarçın gibi baharatlarla karıştırarak lezzetli bir çörek yapabilirsiniz.

EKMEK KIZARTMASI: Mayalı hamuru küçük parçalara ayırarak kızartabilir ve üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

ÇİĞ BÖREK: Hamuru açtıktan sonra içine peynir veya kıyma ile hazırladığınız harçtan ekleyip, kapatın. Daha sonrasında hazırladığınız hamurları kızartarak çiğ börek elde edebilirsiniz.

LAVAŞ: Hamuru geniş bir şekilde merdane veya oklava yardımıyla açtıktan sonra yağsız tavada ya da sacda kızartarak lavaş yapabilirsiniz.

ÇITIR EKMEK: Hamuru açın ve üzerine zeytinyağı, tuz ve baharatlar ekleyin. Dilimleyin ve fırına verin. Çıtır ekmekleriniz hemen hazır!

KAŞIK DÖKMESİ TARİFİ: Hamuru kaşıkla kırarak pişirin ve üzerini kızartın. Sonrasında servis yapın.

BAGEL: Mayalı hamurunuza şekil verdikten sonra, üzerine susam veya çörek otu ekleyin. Fırına verin ve pişirin. Bagel ekmekleriniz hazır olmuştur.

YUMURTALI RAMAZAN PİDESİ: Hamura şekil verin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Şekil verilen pidelerin üzerine susam ve çörek otu dökerek pideleri fırında pişirin.

Artan Mayalı Hamurla Ne Yapılır?

Artan mayalı hamur, genellikle ekmek, pizza, poğaça, börek gibi hamur işlerinin yapımında kullanılan hamurun fazlasıdır. Hamurun hazırlanması sırasında gereken miktardan fazla yapılmış ya da kullanılmadan önce mayalanarak hacmi artmış hamurun artan kısmına denir. Bu artan hamur, çöpe atmak yerine farklı tariflerde kullanılarak değerlendirilebilir. Mayalı hamur, pek çok lezzetli yiyecek yapımında kullanılabilir. Artan mayalı hamurunuzla farklı tarifler deneyebilirsiniz. Ekmek kızartması, pizza, focaccia, kruvasan, çörek, bagel, kanepeler, çıtır ekmek ve çörek çubukları yapabilirsiniz. Kendi yaratıcılığınızı kullanarak da farklı tarifler yaratabilirsiniz. Artan mayalı hamur atılmadan önce değerlendirilebilir ve artan mayalı hamurların değerlendirilmesi için birçok seçenek mevcuttur.

Artan Mayalı Hamur Nasıl Değerlendirilir?

Artan mayalı hamuru buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Hamuru hava almayan bir kapta saklayarak ve buzdolabında 1-2 gün boyunca bekleterek muhafaza edebilirsiniz. Ancak hamur buzdolabında olduğu süre boyunca mayalanmaya devam edeceği için hamurun hacmi artabilmektedir. Bu nedenle hamurunuzun hacminin artmasını istemiyorsanız, hamuru buzdolabına koymadan önce bir poşete veya kapaklı bir kabın içine yerleştirerek üzerine ağırlık koyabilirsiniz. Ayrıca, hamuru kullanmadan önce mutlaka oda sıcaklığına gelmesi için birkaç saat bekletmeniz gerekebilir. Metnimizde verilen bu tarifler, artan mayalı hamuru değerlendirmek için sadece birkaç örnektir. Kendi yaratıcılığınızı kullanarak farklı tarifler deneyebilirsiniz.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Kuruluş Orhan
    5. ABİ
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın