Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Mutfak Sırları Haberleri Meğer hepimiz yapıyormuşuz: Bu hata baklagil yemeklerinin tüm lezzetini alıp götürüyor…

Meğer hepimiz yapıyormuşuz: Bu hata baklagil yemeklerinin tüm lezzetini alıp götürüyor…

Hem kurtarıcı hem de lezzet dolu yemeklerin başında gelen baklagil yemekleri, doğru pişirilmediğinde ne kıvamı ne de lezzetini tam olarak sofralara taşıyabilir. Bu noktada yapılması gereken, doğru pişirme püf noktalarıyla birlikte yaygın yapılan hatalardan uzak durmak.

Giriş Tarihi: 21.08.2023 11:42
PAYLAŞ
ABONE OL
Meğer hepimiz yapıyormuşuz: Bu hata baklagil yemeklerinin tüm lezzetini alıp götürüyor…

Dumanı üstünde kokusuyla mest eden bir kuru fasulye veya protein deposu bir yeşil mercimek yemeğini kısa sürede yapmayı herkes ister. Fakat basit birkaç hata, bu lezzet şölenine dönüşebilecek yemekleri, hiçbir lezzeti olmayan öğünlere dönüştürebiliyor. İşte baklagil pişirirken sıklıkla yapılan hatalar…

SUYUNA KARBONAT EKLEMEYİN

Baklagillerin pişirme süresini kısaltmak için içerisine eklenen karbonat, istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Karbonat, her ne kadar süreyi kısaltsa da aynı zamanda vitamin ve mineraller oranında büyük bir kayba sebep olabiliyor. Ayrıca bir diğer önemli püf noktası; baklagilleri kireç dolu bir çeşme suyunda bekletmemek. Besin kaybına neden olmaması için baklagilleri mutlaka temiz içme suyunda bekletmelisiniz.

HAŞLAMA SUYUNU MUTLAKA SÜZÜN

Gaz yapan baklagil sorunu, neredeyse evrensel bir problem. Fakat bu sorunu ortadan kaldırmak için hepimizin bildiği "biriken köpükleri alma" işlemini atlamak, yaşanan gaz sorununun da ana sebebi olabilir. Bazı yerlerde besin kaybı yaşanmaması için önerilen köpükleri almama tavsiyesi, istenmeyen sonuçlara neden olabilir.

HIZLA PİŞİRMEK İÇİN YÜKSEK ATEŞ KULLANMAYIN

Hemen pişsin istediğiniz baklagil yemeklerini yüksek ateşte pişirmek, hem lezzetini hem de dokusunu bozan hatalar arasında yer alıyor. Hızla pişmesi için açtığınız yüksek ateş, baklagillerin kabukları soyularak yemekte kabuk ve iç karışımını bir arada görmenize neden olabilir. Bu nedenle tüm baklagil yemeklerini, yavaşça kısık ateşte pişirmek gerekir.

PİŞİRME ESNASINDA SOĞUK SU EKLEMEYİN

Eğer baklagil yemeğini pişirirken suyun az olduğunu fark ettiyseniz, üzerine hemen su eklemek isteyebilirsiniz. Fakat buradaki en büyük hata; soğuk su eklemektir. Baklagillerin sertleşmesine neden olabilecek bu durum, aynı zamanda pişen yemekteki sıcaklık dengesinin de aniden bozulmasına da yol açabilir. Bu nedenle su eklemesi yaparken mutlaka soğuk su yerine kireçsiz, kaynayan içme suyu eklemeyi unutmayın.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın