Patateslerin ne kadar çok yönlü olduğunu bilmeyen yok. Haşlanmış, kızartılmış, püre… Her haliyle lezzetli olan bu sebze, Poppy'nin tarifinde çıtırlığın zirvesine ulaşıyor. O'Toole'un "her tarafı eşit şekilde altın gibi çıtır çıtır" dediği bu tarif, denemeye değer görünüyor.

MALZEMELER:
Bu tarifi denemek için öncelikle doğru patates türünü seçmelisiniz. Poppy, Maris Piper ya da Russett patateslerini öneriyor. Bunun dışında 600 ml krema, dört diş sarımsak, tuz, karabiber ve kızartmak için sıvı yağ gerekiyor.
TikTok'un 'Patates Kraliçesi'nden en çıtır patates tarifi! O kadar basitmiş ki… | Video
ADIM ADIM TARİF:
Patateslerin Hazırlanması:
İlk olarak patateslerinizi soyup, ince dilimler halinde doğrayın. Bunun için bir mandolin kullanmanız işinizi kolaylaştırabilir ve dilimlerin eşit olmasını sağlar.

Kremayı Hazırlama:
600 ml kremayı ocakta ısıtırken dört diş sarımsağı ezin ve kremaya ekleyin. Sarımsağın aromasını kremaya geçmesi için beş ila on dakika kadar kısık ateşte bekleyin. Bu aşamada tuz ve karabiberle tatlandırmayı unutmayın.
Patatesleri Kremaya Ekleme:
Sarımsaklı kremayı kalınlaşana kadar pişirdikten sonra patatesleri tek tek kremaya ekleyin. Daha sonra bu karışımı, tabanı yağlı kağıtla kaplanmış bir kaba düzgün bir şekilde yerleştirin.

Fırında Pişirme:
Önceden 130 dereceye ısıtılmış fırında, üzerine yağlı kağıt ve ağırlık (örneğin, pişirme bakliyatı) koyarak iki ila üç saat kadar pişirin.

Dinlendirme:
Fırından çıkardığınız patatesleri düz bir şekilde bastırarak sıkıştırın ve 12 saat buzdolabında bekletin.

Kızartma:
Dinlenmiş ve sertleşmiş patatesleri kalın dilimler halinde kesin. Derin bir kızartma tenceresini 180 dereceye ısıtın ve patates dilimlerini altın rengi olana kadar kızartın. Çıtır patateslerinizi tuzla tatlandırdıktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz!
Bu tarifle sıradan patateslerden bambaşka bir lezzet yaratabilirsiniz.