Kestane kış aylarında tüketilebilen, içerik olarak zengin bir besindir. Kışın kestane ağcından toplanır. Toplandıktan sonra yenilebilmesi için de kabuğunun üzerine bıçak yardımıyla çizik atılır. Bunun nedeni sobada pişirildiği için sıcaklığın iç kısma geçmesi sebebiyle çizik atılmasıdır. Kestane kabuğu da aslında kestane gibi tüketilen bir şeydir. Kestane kabuğunun iyi geldiği noktalar olduğu için genelde kabuklar saklanır. Kestane kabuğu nasıl soyulur, pişmemiş kestane kabuğu nasıl kolay soyulur ile birlikte her şeyden bahsedilecektir.
Kestane kış aylarının vazgeçilmez tadıdır. Soba üzerinde kolayca pişen bir yiyecektir. Kestaneyi soba üzerine koymadan önce bıçak yardımıyla üstüne çizik atılmalıdır. Çiziğin atılmasındaki neden sıcaklığın kabuktan geçerek kestanenin pişmesidir. Kestane kabuğunun soyulmasında bıçak yardımıyla atılan çizik yardımcı olacaktır. Çiziğin iki kenarından yine bıçak yardımıyla kestane soyulur.
Kestaneyi soymak için ilk önce kestanenin üzerine bıçak yardımıyla çizik atılmalıdır. Bu çizik sayesinde pişmemiş kestane kabuğu soyulabilecektir.