Sabah kahvaltılarında Türk mutfağının vazgeçilmezi olan çilek reçelinin yapımı son derece kolaydır. Katkısız yapılan reçeller sağlık açısından da oldukça önemli olmasından ötürü çilek reçeli yapımı da çoğu kişi tarafından önemlidir. Her mevsim bulunsa da özellikle İlkbahar ayları olan Mart-Haziran döneminde tarla mahsulü çilek reçeli yapımında tercih edilmektedir. Tereyağıyla buluşunca enfes lezzetiyle tadı damakta bırakan çilek reçeli yapımı çok sık araştırılmıştır. 1 kilo çilekten ne kadar reçel çıkar, kaç kavanoz reçel olur? İşte cevapları…
Reçel yapımı her ne kadar uğraştırıcı olsa da doğal ve katıksız olması yönüyle çok tercih edilir. Gerekli malzemeleri elde ettikten sonra ateş üzerinde pişirilerek elde edilen çilek reçeli ise yıl boyunca severek tüketilir. Çilek reçeli yapımında en çok merak edilen konu, kilo başına ne kadar reçel çıktığıdır. 1 kilo çilek ile yapılacak olan reçel, kavanozun büyüklüğüne göre değişmekle beraber normal kavanozlar ile iki kavanoz çıkacaktır.
Çilek reçeli yapımında en sık merak edilen konular arasında, reçelin miktarı oluyor. İlk kez reçel yapacak kişiler özellikle bu konuya dair internette araştırma yapmaktadır. 1 kilo çilekten kaç kavanoz reçel olduğu ise en sık araştırılan sorular arasındadır. Bu durumda kişinin 1 kilo çilek yapımında el edeceği reçel miktarı 2 kavanozdur.