Karbonhidratlar, vücutta çeşitli şekillerde kullanılır ve en önemli işlevi, enerji sağlamaktır. Yani, hücrelerin çalışması için gerekli olan enerjiyi sağlarlar. Ayrıca, karbonhidratlar, vücuttaki diğer besin maddelerinin metabolizmasında da kullanılırlar. Balda bulunan lif, sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını destekler. Balda karbonhidrat var mı, karbonhidrat mıdır, besin içeriği nedir gibi sorulara glikoz, fruktoz ve sakkaroz olmak üzere üç ana şekerden oluşuğu yanıtını verebiliriz.
Bal, sağlıklı bir besindir. Ancak, balın aşırı tüketilmesi, kilo alımına neden olabilir. Bu nedenle, balın tüketimi sınırlandırılmalıdır. Balın faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:
Balın zararlarını ise şu şekilde sıralayabiliriz:
Bal, arılar tarafından çiçeklerden toplanan nektarın fermente edilmesi ile elde edilen bir gıda maddesidir. Yüksek oranda karbonhidrat içerir ve aynı zamanda protein, vitamin ve mineraller açısından da zengindir. Balın besin içeriği şu şekildedir:
Balın karbonhidrat içeriği, glikoz, fruktoz ve sakkaroz olmak üzere üç ana şekerden oluşur. Glikoz, fruktoz ve sakkaroz, basit şekerler olarak da bilinir ve hızlı bir şekilde enerji sağlarlar. Bal, vitaminler açısından da zengindir. Balda bulunan başlıca vitaminler B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E ve K vitaminleridir. Bal, mineraller açısından da zengindir. Balda bulunan başlıca mineraller potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, sodyum, demir, çinko, bakır, manganez ve selenyumdur. Bal, doğal bir antibakteriyel ve antifungal maddedir. Balın antibakteriyel özelliği, yaraların iyileşmesini hızlandırabilir. Balın antifungal özelliği, mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılabilir.