Günlük yaşantımızda et, önemli bir protein kaynağıdır ve yemeklerimizin vazgeçilmez bir parçasıdır. Ancak, etin bozulmuş olması ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, buzdolabı veya buzlukta saklanan etin tazeliğini ve bozulup bozulmadığını anlamak son derece önemlidir. Bozuk et, gıda zehirlenmelerine yol açabilen bakteriler barındırabilir. Bozuk et nasıl anlaşılır, buzluktaki etin bozulduğu nasıl anlaşılır tadı ve kokusu nasıl olur soruları sağlığınızı korumak için çok önemlidir.
Taze et genellikle pembe veya kırmızı renktedir. Bozulmuş et soluk veya kahverengi bir renk alabilir. Yüzeyde lekeler, yeşilimsi veya sarımsı renk değişiklikleri de bozulmuş etin belirtisi olabilir. Bozulmuş etin kokusu genellikle kötüdür. Ekşi, amonyak gibi hoş olmayan kokular bozuk etin belirtilerindendir.
Buzlu etin yüzeyinde aşırı miktarda buz kristali varsa, etin birden fazla kez dondurulup çözündüğünü veya uzun süre saklandığını gösterebilir. Bu, etin kalitesini etkileyebilir. Eti birçok kez dondurup çözdürmek tavsiye edilmemektedir. Ayrıca kokusunda da bir farklılık gözleniyorsa, et bozulmuş olabilir.
Taze et normalde hafif bir tada sahiptir, ancak bozulmuş et tat olarak ekşi, metalik, acı veya kötü bir şekilde farklılık gösterebilir. Aynı zamanda ağızda metalik veya acı bir tat bırakabilir. Bozulmuş et genellikle hoş olmayan ve rahatsız edici bir koku yayabilir. Kokusu ekşi, amonyak gibi olabilmektedir.