Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Yaşam Haberleri Kayısı Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır? Kayısı Reçeli Kaç Dakikada Kaynar, Piştiğini Nasıl Anlarız?

Kayısı Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır? Kayısı Reçeli Kaç Dakikada Kaynar, Piştiğini Nasıl Anlarız?

Mutfakların vazgeçilmez tatlarından biri olan reçel, güne tatlı bir başlangıç yapmanın en lezzetli yollarından. Kayısı reçeli ise, hem tatlı hem de hafif ekşimsi tadıyla bu meyveyi en güzel haliyle sunan bir tarif. Bu tarifin en önemli kısımlarını kayısı reçeli kaç dakika kaynatılır, kayısı reçeli kaç dakikada kaynar, piştiğini nasıl anlarız soruları oluşturmaktadır. Kayısı reçeli nasıl yapılır merak edenlerin gündeminde olan bu soruların yanıtlarını sizler için derledik.

Giriş Tarihi: 28.08.2023 15:11
PAYLAŞ
ABONE OL
KAYISI REÇELİ KAÇ DAKİKA KAYNATILIR? KAYISI REÇELİ KAÇ DAKİKADA KAYNAR, PİŞTİĞİNİ NASIL ANLARIZ?

Sabah kahvaltılarını tatlandırmak ya da tatlılara aroma vermek için tercih ettiğimiz reçeller, meyvelerin tazeliğini korumak için de birebir. Kayısı reçeli kaç dakika kaynatılır, kayısı reçeli kaç dakikada kaynar, piştiğini nasıl anlarız soruları reçel tarifini merak edenlerin gündeminde yer alıyor. Kayısı reçeli nasıl yapılır konu bağlamında sıklıkla araştırılırken, bu lezzeti sofranızda ağırlamanız ise oldukça pratik.

Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?

Kayısı reçeli için gereken malzemeler:

2 kilogram kayısı
1.5 kilogram toz şeker
2 adet limon
1 çay bardağı su

Kayısılar çekirdeğinden ayrılacak şekilde ikiye kesilir. Tencerenin dibine biraz şeker eklenir. Üzerine biraz kayısı eklenerek, şeker-kayısı döngüsü devam ettirilir. 1 çay bardağı su, tencerenin her kısmına azar azar olacak şekilde eklenir. Ocağın altı açılır ve orta ateşte pişirilmeye bırakılır. Şekerlerin erimesiyle beraber 15 dakika daha kaynamaya bırakılır. Kaynamasıyla beraber ocağın altı kısılır ve kayısılar tencereden çıkartılır. Kayısı mutlaka süzgeçle süzdürülmelidir. Kaysıların tencereden alınmasıyla ocağın altı biraz daha açılır. 2 adet limonun suyu sıkılır, tenceredeki suya eklenir. Limon suyunu eklemek oldukça önemlidir. Reçele hoş koku vereceği gibi, reçelin şekerlenmesini de önler. Reçel, 15 dakika daha kaynamaya bırakılır. Kıvamın koyulaşması ile beraber kayısılar tekrar tencereye eklenir ve karıştırılır.15 dakika daha pişirilmeye bırakılır. Sonrasında bir tabağa, reçelin suyu dökülerek kıvamı kontrol edilebilir. Kıvamın koyuluğundan emin olunmasıyla ocağın altı kapatılır. Renginin koyulaşmaması adına, tencere, su dolu bir kaba yerleştirilir ve soğuması için bırakılır. 10 dakika soğumaya bırakılan reçel, kavanozlara eklenir. Kapağı kapatılır ve ters çevrilir. Oda sıcaklığında muhafaza edilebilir.

Kayısı Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Kayısı reçeli, yaklaşık 60 dakika boyunca ocakta pişirilmeye bırakılır. Kıvamının yoğunlaşmasına bağlı olarak bu süre değişebilirken, genelde 60 dakika pişmesi için yeterli bir süredir.

Piştiğini Nasıl Anlarız?

Kayısı reçelinin piştiğini anlamak için, bir tabağa reçelinin suyundan eklemek ve kıvamın yoğunluğunu kontrol etmek gerekir. Kıvamı çok akışkan değilse, kayısı reçeli pişmiştir yorumu yapılabilir.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın