İnsan sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunan bitki çaylarının doğru bir şekilde hazırlanması oldukça önemlidir. Grip, soğuk algınlığı veya mide problemleri ortaya çıktığı zaman sıklıkla tüketilen nane limon da belirli bir süre boyunca kısık ateşte kaynatılmalıdır. Bu içeceğin kaynama süresi kadar önemli olan hususlar arasındaysa hazırlama aşamaları yer alır. Yani nane limon kaç dakika kaynatılır ve nane limon çayı nasıl demlenir diye araştırma yaparak doğru demleme yöntemleri incelenmelidir.
Mide ağrısı, soğuk algınlığı semptomları, bulantı ve konsantrasyon problemi gibi birçok durumda faydalı olduğu bilinen nane limon pek çok kişi tarafından beğenilerek tüketilir. Bu doğal içeceğin yüksek miktarda C vitamini, demir ve kalsiyum içerdiği söylenebilir. Antibakteriyel maddeler bakımından da zengin olduğu bilinen nane limonun doğru bir şekilde hazırlanması ise oldukça önemlidir. Çünkü bu doğal karışımın insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinin görülmesi için az veya çok kaynatılmaması gerekir. Ayrıca nane limonun kısık ateşte kaynatılması da bu içeceğin hazırlanmasına yönelik olan önemli ipuçlarındandır.
Nane limonun maksimum kaynama süresinin ise 10-15 dakika olması önerilir. Dolayısıyla bu içeceğin malzemeleri hazırlandıktan sonra kısık ateşte 10-15 dakika kadar kaynatılmalıdır. Daha sonra ise kısa bir süre boyunca hazırlanan karışımın demlenmesi beklenir. Bu bağlamda "Nane limon kaç dakika demlenir?" sorusu 2-3 dakika olarak yanıtlanabilir. Yani kaynamaya başlayan nane limon karışımının 2-3 dakika demlendikten sonra servis edilmesi mümkündür.
Nane limon karışımının nasıl kaynatıldığını sorgulayan kişiler genelde bu içeceğin temel malzemeleri ile pişirme aşamalarını merak eder. Dolayısıyla insan sağlığını olumlu yönde etkilediği bilinen bu içeceğin taze veya kuru nane, limon dilimleri ve su gibi temel malzemelerle hazırlanabildiği söylenmelidir. Taze nane, bir adet limon ve 2 su bardağı su ile nane limon hazırlama aşamaları aşağıdaki gibidir: