Pilavın dolapta kaç gün dayandığı gerek lezzetinin değişmesi gerekse bozulma ihtimali nedeniyle önemlidir. Et ve sebze yemeklerinin yanında en çok tercih edilen yardımcı yemek olan pilav, ölçülü tüketilmediği takdirde kilo problemine yol açmaktadır. Öğlen ya da akşam yemeklerinde çok sık tüketilen pilavın bolca yapıldığı takdirde, kalan kısmını saklamak önemlidir. Bu nedenle, pilav dolapta kaç gün dayanır, buzdolabında ne kadar saklanır, ısıtıp yenir mi sorularının cevapları önemlidir.
Pilav birçok insanın vazgeçemediği lezzetler arasında yer almaktadır. Çok sık yaptığımız bir yemek olan pilavın ne kadar süre bozulmadan durduğu saklama koşulları ile doğru orantılıdır. Pişirdiğiniz pilavın kalan kısmını eğer buzdolabında saklayacaksanız maksimum 4 gün içinde tüketmeniz gerekmektedir. Sonrasında bozulmaya başlayacaktır. Pilavı dışarda bekletirseniz, 1 günden sonra tüketilmesi tavsiye edilmemektedir.
Sıkça pişirdiğimiz yardımcı yemek pilavla ilgili diğer yemekler için geçerli olan 'Hiçbir yemeği bir defadan fazla ısıtmamak gerekir' gerçeği geçerlidir. Bütün yemekler her soğuduğunda zararları bakteriler için uygun bir ortam haline gelmektedir. Pirinçli yemeklerde ise zararlı bakteri riski daha fazladır. Çünkü pirinç Bacillus cereus isimli bakterinin çoğalması için uygun ortamı oluşturmaktadır. Pilav ısıtıldığı takdirde bu bakteriler ölebilir ancak toksinler zarar vermeye devam ederek gıda zehirlenmesi meydana gelmektedir. Pilavın ısıtılıp tekrar yenebilmesi için tavsiye edilen yöntem ise şöyledir: Kalan pilavı tekrar yemek için ısıttıktan sonra hızla soğutmalı ve bozdolabına koymalısınız. Terkar ısıtacaksanız pilavın tamamının ısındığına emin olmalısınız.