Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Yaşam Haberleri Soğan doğrarken ağlamaya son! Şefler bile bu taktiği kullanıyor…

Soğan doğrarken ağlamaya son! Şefler bile bu taktiği kullanıyor…

Sağlığa faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz ve adeta doğal şifa olarak bilinen soğan, yemeklere lezzet katmasıyla mutfağımızın gözdesidir. Ancak, birçoğumuz soğan doğrama aşamasına kendini ağlarken bulur. Mutfakta geçirdiğiniz keyifli anları bu küçük ve can sıkıcı detayla bozmak istemeyenler dikkat! İşte size şeflerin sürekli kullandığı soğan doğrama taktiği…

Giriş Tarihi: 27.05.2025 11:30 Güncelleme Tarihi: 27.05.2025 16:16
PAYLAŞ
ABONE OL
Soğan doğrarken ağlamaya son! Şefler bile bu taktiği kullanıyor…

Yemek yapmayı seven birçok kişi için Bu yöntem ne özel ekipman gerektiriyor ne de karmakarışık hazırlık aşamaları huzur verici bir an olabilir. Ancak mutfağa girmekten keyif alan insanlar için bile soğan doğramak çoğu zaman bir işkence haline gelir. Neyse ki, profesyonel mutfaklarda sürekli uygulanan fakat evde yemek yapan kişilerin çok bilmediği birkaç püf noktayla bu sıkıntıdan kolayca kurtulmak mümkün. bir yol! İşte küçük ama etkili dokunuşlarla gözleriniz yaşarmadan soğan soyma taktiği…

SOĞAN DOĞRARKEN NEDEN GÖZLERİMİZ YANAR?

Soğanları doğrarken gözlerinizin yanmasının sebebi aslında soğanın kesildiğinde ortama yaydığı sülfür içerikli gazlardır.

Bu maddeler havayla temas ettiğinde gözlerin tahriş olmasına neden olan asidik bir reaksiyon oluşturur. Ancak, deneyimli şefler bu soruna oldukça basit ve pratik bir çözümle yaklaşıyor.

SOĞAN DOĞRARKEN GÖZLERİNİZİN YAŞARMASINI ÖNLEMEK İÇİN NE YAPMALISINIZ?

Soğanın doğranırken yaydığı sülfür içerikli gazların etkisini azaltmak ve gözlerinizde tahrişe neden olmasını engellemek için soğanı soymadan önce 10-15 dakika buzdolabında bekletebilirsiniz.

Bu kısa süreli soğutma işlemi sayesinde gaz çıkışını önemli miktarda yavaşlatacak ve havadaki tahriş edici bileşenlerin salınımını düşürecek. Böylece gözleriniz yanmadan soğan doğrama işlemini tamamlayabileceksiniz.

BU YÖNTEMLERİ DE KULLANABİLİRSİNİZ

Profesyonel mutfaklarda sıklıkla kullanılan bir diğer yöntem de bıçağı doğrama öncesinde soğuk suda bekletmek. Bu bıçağınızın soğuk kalmasını sağlayarak soğanın yayacağı sülfür gazlarının salınımını azaltacak etkili bir işlemdir.

Ek olarak, doğrama sırasında ağzınıza bir parça ekmek almak, buharın gözlere ulaşmasını engelleyerek adeta doğal bir bariyer görevi görecektir. Kulağa garip gelen fakat oldukça etkili olan bu yöntem, deneyenler tarafından sıkça kullanılıyor.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın