Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Yaşam Haberleri Süt Kaç Dakika Kaynatılır? Çiğ Süt Ne Kadar Kaynatılmalı, Kaç Dakikada Pişer?

Süt Kaç Dakika Kaynatılır? Çiğ Süt Ne Kadar Kaynatılmalı, Kaç Dakikada Pişer?

Süt, kalsiyum ve protein değeri çok yüksek olan bir besin kaynağıdır. Kaynatma, çiğ sütün içindeki zararlı bakterilerin yok edilmesi için yapılan bir işlemdir. Belli bir süre kaynatılmayan sütün tüketilmesi sağlık açısından uygun değildir. Ayrıca sütü peynir, yoğurt ya da sütlaç olarak değerlendirmek için de kaynatmak gerekir. Bu sebeple süt kaç dakika kaynatılır, ne kadar kaynatılmalı, kaç dakikada pişer sorularının cevabını bilmekte fayda vardır.

Giriş Tarihi: 28.08.2023 16:17
PAYLAŞ
ABONE OL
SÜT KAÇ DAKİKA KAYNATILIR? ÇİĞ SÜT NE KADAR KAYNATILMALI, KAÇ DAKİKADA PİŞER?

Süt sağıldıktan sonra direkt olarak tüketilmez. Sütün kaynatılarak içindeki mikroplardan arındırılması gerekir. Kaynatma öncesinde süzme işleminin yapılması ekstra bir hijyen işlemidir. Kaynatma işlemi de belli bir süre yapılmalıdır. Ateşten kısa süre içinde sütün alınması halinde sütün içindeki mikroplar ölmeyecektir. Süt kaç dakika kaynatılır, ne kadar kaynatılmalı ve kaç dakikada pişer sorularının araştırılması faydalı olacaktır.

Süt Kaç Dakika Kaynatılır?

Çiğ süt, market ya da pazardan alınabilen bir besin kaynağıdır. Süt pazardan alındıktan sonra vakit kaybetmeden kaynatılmalıdır. Sütün bekletilmesi, kesilme ve bozulma ihtimalini artırır. Sütün kaynatılması için yeterli ölçüde büyük bir tencere kullanılmalıdır. Tencereye süzülerek koyulan süt, belli bir süre kaynatılmalıdır.

Süt kaynamaya başladıktan sonra en az 10 dakika ateşte beklemelidir. Burada ateşin şiddeti de üzerinde durulması gereken bir konudur. Özellikle süt kaynamaya başladıktan sonra ateş kısılmalı ve 10 dakikalık bekleme süresinden sonra ocak kapatılmalıdır.

Çiğ Süt Ne Kadar Kaynatılmalı, Kaç Dakikada Pişer?

Çiğ süt 10 dakika kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılmalıdır. Pişmiş olarak muhafaza edilecek süt tencereden alındıktan sonra mayalama için gerekli işlemlere başlanır. Bunun için sütün 45-50 derece mayalama sıcaklığına kadar soğuması beklenir. Sonrasında mayalama yapılıp maya tuttuktan sonra yoğurt dolaba alınır. Süt ve yoğurt her şekilde soğuk ortamda muhafaza edilmelidir. Uygun ortamda muhafaza edilmesi, süt ve yoğurdun tüketim süresini de doğrudan etkileyecektir.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın