Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Yaşam Haberleri Tüm yıl boyunca en tazesi! Dondurucudan eksik etmemeniz gereken 12 gıda

Tüm yıl boyunca en tazesi! Dondurucudan eksik etmemeniz gereken 12 gıda

Yıl boyunca en sevilen besinleri tüketmek için derin dondurucular, kurtarıcı görevi görüyor. Bu nedenle ister yaz meyvelerini isterseniz lezzet dolu tarifleri dondurucuda muhafaza edebilme pratikliğini elde edebilirsiniz. Fakat bu noktada dondurucu için “en uygun” gıdaları tespit etmek önemli. Dondurma işlemini yapabileceğinizi bilmediğiniz birçok besini de aylarca muhafaza edebilirsiniz.

Giriş Tarihi: 15.03.2022 09:14
PAYLAŞ
ABONE OL
Tüm yıl boyunca en tazesi! Dondurucudan eksik etmemeniz gereken 12 gıda

Avokadodan çeşitli bitkilere kadar birbirinden farklı ürünü dondurucuda saklayabilirsiniz. Yılın her döneminde en iyi şekilde tüketebilme fırsatına sahip olduğunuz bu ürünleri nasıl saklamanız gerektiğiyle ilgili ufak ipuçlarına ihtiyacınız olabilir. İşte o liste…

AVOKADO

Avokadoları, doğranmış veya dilimlemlenmiş olarak servis etmeyi planlamıyorsanız, olgunlaşmış hallerini ikiye bölerek buzdolabında saklayabilirsiniz. Bununla birlikte guacamole gibi soslar için tutmayı planlıyorsanız, öncelikle sosu yaptıktan sonra buzdolabında sos olarak da muhafaza edebilrsiniz.

MUZ

Muzlar, doğru olgunluk noktasına ulaştıklarında sizin için tüketmeye vakit yoksa, tam da istediğiniz aşamada dondurulmaya hazır şekilde derin dondurucuya atabilirsiniz. İsterseniz öncesinde muzları dilimleyebilir, ardından bir tepsi veya yağlı kağıt üzerinde dondurucuda 30 dakika bekletebilirsiniz. Bu işlemden sonra dilimleri hiçbir form kaybına uğramadan buzdolabına poşetine koyarak uzun süre boyunca muhafaza edebilirsiniz. Özellikle yulaf ezmesi veya smoothieler için oldukça kullanışlı olacaktır.

KIRMIZI MEYVELER

Çilek, yaban mersini, ahududu veya böğürtlen fark etmez, tüm kırmızı meyveler oldukça iyi dondurulabilir. Özellikle yaz aylarında kısa süre ulaşılabilen bu meyveleri, derin dondurucuda yılın her döneminde tüketebilmenizi sağlar. Ezilmelerinden endişe ediyorsanız, bir tepsi veya yağlı kağıt üzerinde 30 dakika kadar ön soğutma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Böylece bir araya geldiklerinde birbirlerine yapışmadan uzun süre boyunca kullanabilirsiniz.

EKMEK

Eğer düşündüğünüzden fazla ekmek aldıysanız, israf olacak diye düşünmeyin. İster bütün isterseniz dilimleyerek buzluğa atabilirsiniz. Üstelik buzluktan çıktıktan sonra kolayca çözünen bu ekmekleri, istediğiniz zaman rahatlıkla tüketebilirsiniz.

TEREYAĞI

Son kullanma tarihinden önce dondurduğunuz sürece tereyağı dondurucuda yaklaşık dört ay kalabilir. Hava geçirmez bir kapta kullandığınızdan emin olun. Sadece kullanım süresini uzatmak için değil dondurucudaki diğer yiyeceklerden tat ve kokuyu emme ihtimali nedeniyle hava almayan bir kapta muhafaza edilmesi önemlidir.

BALIK

Yağlı balık türleri için derin dondurucu, en iyi seçeneklerden biridir. Somon ve alabalık üç aya kadar muhafaza edilirken morina veya mezgit balığı gibi soğuk su balıkları altı aya kadar muhafaza edilebilir. Dondurmadan önce içine koyduğunuz kabın hava almadığından emin olun. Ayrıca çözdürme işlemi sırasında direkt sıcak ortama değil, buzdolabında veya soğuk su içerisinde çözdürün.

ZENCEFİL

Her daim elinizin altında taze bir zencefil olsun istiyorsunuz ama raf ömrünü her seferinde geçiriyorsanız, başka bir yöntem daha bulunuyor. Taze zencefili dondurduğunuzda raf ömrü bir aydan altı aya kadar çıkıyor. Üstelik dondurulmuş zencefili rendeleyerek çaylara, kurabiyelere eklemek çok daha kolay hale geliyor.

ÜZÜM

Her mevsim ulaşabileceğiniz bir meyve alternatifiniz daha bulunuyor. Çoğunluğu su olması sayesinde üzümler, oldukça iyi donar. Üstelik donmuş haldeyken de oldukça iyi atıştırmalıklardır. Muzlarda denediğiniz aynı yöntemi kullanarak tek tek ön döndurma işlemini yapın ve ardından dondurucu kabına veya poşetine aktarın.

TAZE OTLAR

Mevsimine göre o harika kokulu otları mutfağınızda bulundurmak için derin dondurucu yöntemini deneyebilirsiniz. Kişniş, fesleğen, kekik, dereotu, biberiye veya maydanoz gibi bitkileri su veya yağ ile doldurulmuş buz küpü tepsilerinde dondurabilirsiniz.

ET

Birbirinden farklı et türlerini dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Fakat bu etleri büyük porsiyonlarda değil, porsiyonlanmış şekilde dondurmak önemlidir. Aksi takdirde çözdürdüğünüz eti tekrar dondurucuya alamayacağınız için hepsini kullanmak zorunda kalırsınız.

SOĞAN

Genellikle hemen doğrayıp yemeklere koysanız da aslında daha pratik bir yöntemi derin dondurucularınızda muhafaza edebilirsiniz. Yemeklik doğranmış soğanlara, buzdolabı poşetlerine porsiyonluk olarak böldükten sonra derin dondurucuya yerleştirebilirsiniz. Böylece her yemek için hazırda bekleyen soğanlar ile dakikalar içinde tüm yemekler hazır hale gelir. Üstelik böylece soğanların tüketim ömrü, iki haftadan sekiz aya kadar uzayacaktır.

BİBERLER

İster kırmızı kapya biberler, ister yeşil biber, isterseniz de dolmalık biberleri derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Fakat öncesinde biberleri yıkamak, tohumları çıkarmak ve doğramak gerekir. Böylece yapılan yemeklerin içine hemen ekleyebilirsiniz.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın