Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Yemek Haberleri Antrikot Tarifi: Fırında ve Tavada Dana Antrikot Nasıl Yapılır, Kaç Dakikada Pişer?

Antrikot Tarifi: Fırında ve Tavada Dana Antrikot Nasıl Yapılır, Kaç Dakikada Pişer?

Antrikot tarifine dair internette birçok yazı bulabilirsiniz. Dillere destan lezzetiyle gündeme gelen antrikot, dananın sırt bölgesinden çıkarılan ve biraz yağlı bir bölümünden alınan et parçası olarak biliniyor. Kısacası dananın göğüs omurlarından boynuna doğru uzanan ete deniliyor. İçerisindeki mermerimsi yağ ve ortasından geçen kalın yağ tabakası, antrikotu daha leziz kılıyor. Tavada ve fırında kolaylıkla pişirebileceğiniz bu eti evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Antrikot tarifi için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Giriş Tarihi: 18.05.2022 12:51
PAYLAŞ
ABONE OL
ANTRİKOT TARİFİ

Vücudun protein ihtiyacını karşılayarak tazelenme ve yenilenme süreçlerinin hızlanmasına yardımcı olan antrikot, yüksek oradan B12 vitamini de içeriyor. Bu özelliği sayesinde hafıza kaybı ve yorgunluk hissinin giderilmesinde önemli rol oynuyor. Aynı zamanda antrikotun içerisinde bol miktarda demir bulunuyor. Kansızlık, baş dönmesi, uyku gibi problemleri içerdiği demir miktarı sayesinde önlemeye yardımcı oluyor. Yüksek protein ve kolesterol içermesi nedeniyle aşırı tüketimden kaçınılması da gerekiyor.

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Antrikot fırında ya da tavada kolaylıkla hazırlanabiliyor. Antrikot pişirmenin püf noktaları arasında eti dövdürmemek yer alıyor. Pişirme esnasında sadece maşa kullanmak doğru karar olacaktır çünkü çatal, bıçak tarzı kesici aletler pişirme esnasında kullanıldığında et suyunu kaybederek sertleşiyor.

Antrikot Fırında Nasıl Pişirilir?

Fırında antrikot tarifi için gerekli malzemeler:

  • 300 gram antrikot
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • İsteğe göre 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Fırında antrikot yapılışı:

Öncelikle antrikotu güzelce yıkamalısınız. Etin suyunu süzülmeye bırakırken bir kap içerisine zeytinyağı ve soya sosunu ekleyin. Ardından kekik, kimyon, kırmızı pul biber ve isteğinize uygun olarak rendelenmiş sarımsağı da ekleyin. Eklemiş olduğunuz tüm malzemeleri bir kaşık yardımıyla karıştırabilirsiniz.

Antrikotu derin bir kaba koyduktan sonra hazırlamış olduğunuz sos karışımını üzerine dökebilirsiniz. Bu sos içerisinde eti yaklaşık 2 saat boyunca marine etmelisiniz. Et marine olduktan sonra geniş bir döküm tavayı ocağa koymalısınız.

Kızmış tavanın içerisine eti yerleştirebilirsiniz. Yüksek ateşte eti 4 dakika boyunca mühürlemelisiniz. Bu esnada ete dokunmamaya özen göstermeniz gerekiyor. Ardından etin diğer tarafını da mühürlemelisiniz.

Mühürleme işlemi bittikten sonra daha önce ısıtmış olduğunuz 180 derece fırına eti verebilirsiniz. Yaklaşık olarak 30 ila 35 dakika boyunca pişirmeye devam etmelisiniz. Et piştikten sonra üzerine tereyağı sürebilir ve sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Antrikot Tavada Nasıl Pişirilir?

Tavada antrikot tarifi için gerekli malzemeler:

  • 4 dilim antrikot
  • 2 dal biberiye
  • 4 dal taze kekik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş dilimlenmiş sarımsak
  • 4 adet elma dilim doğranmış patates
  • 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Tavada antrikot yapımı:

Antrikotu geniş bir kap içerisine yayın. Ardından üzerine sarımsak, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, biberiye ve kekikleri bütün olarak ilave edebilirsiniz. Üzerini streç yardımıyla kapattıktan sonra mümkünse bir gece ya da 6 saat boyunca buzdolabında eti dinlendirmelisiniz.

Patatesleri soyup elma dilim halinde kestikten sonra orta boy bir tencerede üzerini geçecek seviyede su ekleyerek ocağa koyabilirsiniz. Su kaynayana dek tencerenin kapağını kapalı tutabilirsiniz.

Su kaynadıktan sonra altını kapatarak 15 dakika boyunca dinlenmeye bırakmalısınız. Bu esnada fırını 200 derecede ısıtabilirsiniz. Patatesleri süzerek derin bir kaba almalısınız. Üzerine yağ ekleyip dilerseniz çeşni ekleyerek karıştırmalısınız.

Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek patatesleri arada karıştırarak 30 dakika boyunca kızartmalısınız. Tavayı yüksek ateşte ısıtıp bez yardımıyla kalan zeytinyağını dökebilirsiniz.

Antrikotları tavaya ekleyerek 2 dakika boyunca mühürlemelisiniz. Ardından taze baharatları ilave ederek tereyağını da sürebilirsiniz. Son olarak etleri bir tahta üzerinde 3 dakika boyunca dinlendirebilirsiniz. Dilimleyip tuz da ilave ederek patateslerle servis edebilirsiniz.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın