Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Mucizevi kötü kolesterolü düşürüyor iyiyi yükseltiyor! Yoğurdunuza bir tutam ekleyin ve...

Ödemi atıyor, gaz problemini çözüyor. Balla tüketen annelerin sütü artıyor. Yoğurtla tüketilince faydası kat kat artıyor. Bu mucizevi ne? diye soruyorsanız cevabı . Yemeklerimize lezzet katan baharatlardan olan kimyon aslında bir şifa deposu. Özellikle çorbalara eklenen saymakla bitmiyor. Antioksidan özelliğiyle öne çıkan kimyon hakkında bilmeniz gerekenleri ve sağlığımıza faydalarını sizler için anlattı...

Giriş Tarihi: 12.4.2019 15:55 Güncelleme Tarihi: 15.4.2019 12:28
Mucizevi baharat kötü kolesterolü düşürüyor iyiyi yükseltiyor! Yoğurdunuza bir tutam ekleyin ve...

, özel aromatik tadı ve kendine has kokusuyla sofralarımızda sıkça konuk ettiğimiz en eski baharatlardan biri. Ortaçağ'dan beridir kullanılan kimyon o dönem Avrupa'da sevgi ve sadakatin sembolü olarak kabul edilmiş. Kimyonun vatanı Akdeniz bölgesi ve Asya'nın batısı olsa da, asırlardır Eski Yunan, Roma ve Ortadoğu mutfağında çorbalarda, et, tavuk ve balık yemeklerinde de kullanılıyor. Avrupa'da ayrıca ekmek, peynir, şeker, bisküvi ve hamur işlerinde de kimyona rastlanıyor. Türkiye'de ise kimyon Orta Anadolu'da kuru tarım alanlarında, özellikle Eskişehir, Sivrihisar, Polatlı, Konya'da yetiştirilip yemeklere lezzet verici olarak katılıyor.

ARKADAŞINA GÖNDER
Mucizevi baharat kötü kolesterolü düşürüyor iyiyi yükseltiyor! Yoğurdunuza bir tutam ekleyin ve...
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN