Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Düşünmeden adım atanların hali ortada

Bir zamanlar çocuklar gibi şendik ve Ali Kocatepe söyleyince bizler de katılıp Tuna'dan kafilelerle geçerdik...
"Bundan böyle düşünerek atın adımlarınızı
Elbet bir gün mutluluktan yana alırız payımızı"
Ama tüm şarkıları unuttuğumuz gibi adımlarımızı düşünerek atmayı da unuttuk... Ve gün geldi, bu unutkanlara attıkları yanlış adımı Ahmet Kekeç Star'daki köşesinde hatırlatmak zorunda kaldı...

Unutkanlar
"-Kaçmayacaktınız... Meclis'e Cumhurbaşkanı seçtirmemek gibi ağır müeyyide gerektiren bir cürmün içinde yer alarak bir çuval inciri berbat ettiniz...
Meclis'in inisiyatifinde bulunan bir konunun, halkın inisiyatifine geçmesini sağladınız. Bir anlamda kendi kalenize gol attınız..."
"-Daha doğrusu, sizin bozduğunuz şeyi halk düzeltti... Eline fırsat geçer geçmez, 'Meclis'teki ayak oyunlarınızdan bıktık, Cumhurbaşkanını artık biz seçeceğiz' dedi ve bu kararına uygun olarak bir Cumhurbaşkanı seçti."

Hadi canım sen de

Evet... Şimdi bu unutkanlar yaptıkları hatanın sonuçlarına razı olmak yerine ne yapıyorlar?
"-Erdoğan konuşmasın... Açılışlara katılmasın... Televizyona çıkmasın... Haber kanalları da bu faaliyetlere yer vermesin... MHP, iktidara gelirse, 'faaliyetleri'nden dolayı Erdoğan'ı 'Yüce Divan'a yollayacakmış."
Bu unutkanlar listesindeki diğer parti olan CHP için de şöyle yazıyor Ahmet Kekeç...

Yanlış kapılar
"-CHP henüz Yüce Divan'ı düşünmüyor. Sadece 'Erdoğan konuşmasın' diyorlar. İki gün önce YSK'ya başvurdular... 'Erdoğan televizyonlarda fazla süre alıyor. Bu eşitlik ilkesine aykırıdır' dediler. Erdoğan'ın seçime katıldığını düşünüyorlar herhalde.
-Seçimle gelmiş Cumhurbaşkanı'nı YSK kararıyla faaliyetten men edebileceklerini zannediyorlar. İyi de, 'Cumhurbaşkanı konuşamaz, açılışlara katılamaz, televizyonlarda boy gösteremez' diye yasal bir hüküm mü var ki, YSK üzerinden tedip yolunu seçiyorsunuz?"

Sonuç ortada

Bazıları için siyasetin hafızası da, mantığı da yoktur. Buna bir örnek de Abdullah Gül'ün seçimini ertelemek için yola çıkıp olayı Anayasa Mahkemesi'ne devredenlerin bugün "Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı" Tayyip Erdoğan'ın yolunu da açmaları değil midir?
Hatalarından biraz ders alsalar ya Kocatepe'nin şarkısını söylerlerdi, ya da Cahit Sıtkı Tarancı'nın şiirinde kendilerini bulmaya çalışırlardı...
"Ne doğan güne hükmüm geçer,
Ne halden anlayan bulunur..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA