Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Kılıçdaroğlu’na öfkelenmek yerine ona yardım etmeliyiz

Topluma partisinin yarının Türkiye'sine dönük vizyonunu anlatıp halkın desteğini arkasına almak yerine "Önüne yatmak" ya da "Kan dökmek" benzeri söylemlerle ilgi çekmeyi alışkanlık haline getiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na öfkelenmeyelim.

Davranış bozuklukları
Bu tür davranışlar genellikle çocuklarda "Davranış bozuklukları" şeklinde görülür. Örneğin "2 Yaş Sendromu"nda gerekli sevgi ve ilgi gösterilmediğinde ya da yeterli zaman ayrılmadığında, çocuk dikkat çekmek için davranış bozukluklarına yönelir. Çocuğun belirli bir davranış türünü ısrarlı biçimde ve uzun zaman devam ettirmesi halinde, ileri yaşlarda bu davranış başkasına zarar verme eylem ve söylemlerine dönüşebilir.

Bazı yöntemler
Çocuğun öfkesini insanlardan cisimlere yönlendirmek için yumruklanabilen kil, çakılabilen çiviler benzeri şeyler ve futbol, basketbol gibi sporlar kabul gören çıkış yollarıdır. Bu süreçte çocuk saldırgan modellerle karşı karşıya getirilmemelidir. TV'deki şiddet içeren programları seyretmesi engellenmelidir. Eğer kesinlikle engel olunamıyorsa, ana-baba çocukla birlikte seyrederek şiddetin sonuçlarını tartışabilirler. Ayrıca bu şiddet filmlerinin gerçek yaşamın modeli değil, kurmaca olduğu çocuğa anlatılabilir.

Yardım gerekiyor
Bu arada çocuğa sosyal olgunluğuna uygun çeşitli sorumluluklar verilmeli, başarabileceği kadarıyla birçok şeyleri başlatıp, bitirmesi sağlanmalıdır. Çocuk başarma duygusunu yaşamalıdır.
Çocukluk yaşlarını çoktan geride bırakmış olsa da "Davranış bozukluğu" görülen çocuklardakine benzer öfkeli ve saldırgan bir ruh halini yansıtan Kılıçdaroğlu, yukarıda anlatılan pedagojik ve psikolojik yardımlardan yarar görebilir.

Ona yardım edelim
Örneğin televizyonlarda Fethullah Gülen'in beddualarını yalnız izlememesi, bazı HDP'lilerin konuşmalarını ise hiç izlememesi doğru olur. Kılıçdaroğlu'na "Başarma duygusu" yaşatmak için de birkaç tane daha kurultay toplayıp, onu birkaç defa daha genel başkan seçmek ona seçim yenilgilerini unutturabilir.
Özetle Kılıçdaroğlu'na kızmak yerine ona yardım edelim. Ona "Cumhuriyet'in kurucu ayarları"nın bu üslupla bulunamayacağını hatırlatalım. Çünkü bu tür söylemleri sürdürmesi halinde artık bunların da ilgi çekmediğini görürse, tef çalıp oynayarak ilgi çekmeyi de deneyebilir. Ya da stüdyoya girip, kendisinin rol alacağı kasetler üretebilir. İşin bu noktaya gelmesini engelleyelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA