Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Meğer Amerikan demokrasisi bir aldatmacaymış

Meğer Amerikan demokrasisi de bir aldatmacaymış... Bütün dünya Amerika'nın demokrat bir ülke olduğu yolundaki algı operasyonuna hedef olmuş ve yanıltılmış.
Baksanıza olup bitenlere... Seçilmiş Başkan yardımcısı Pence bir tiyatroya gittiği zaman Clinton'a oy vermiş seyirciler tarafından yuhalanıyor. Amerikan şehirlerinde gece bastırınca, kalabalıklar caddeleri işgal edip, ateşler yakarak seçilmiş Başkan Trump'ı protesto ediyorlar. The New York Times gibi önemli gazetelerde Trump'ı hedef alan basın ve demokrasi ahlakına sığmayan makaleler yayınlanıyor...

Biz biliyorduk
Aslında bizler Amerika'nın aslında nasıl bir demokrasi ve hukuk devleti olduğunu, Fetullah Gülen olayındaki tutumlarını izlerken çok iyi anlamıştık.
El Kaide lideri Bin Ladin'i Pakistan'daki evinde vuran Amerika, bizim el Kaidemiz olan FETÖ'nün liderini Pensilvanya'da ağırlarken, bunu hukukun üstünlüğüne bağlamıyor muydu? Sanki Amerika'yı tehdit ettikleri iddia edilen kişileri Guantanamo'da hiç yargı önüne çıkarmadan ve işkence ederek yıllarca tutan Amerika değil miydi?

PKK/PYD dostluğu
Uzun yıllardır süregelen ittifak içindeki dostluğumuzu yok sayan ve PKK/PYD örgütünün dostluğunu Türkiye ile ilişkilerini tehlikeye atarak sürdüren Amerika, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün arkasında bulunduğu kuşkusunu giderecek en ufak hareket de yapmıyordu.

Darbe de olur mu?
Şimdi Amerika, bizim başımıza gelen her türlü belanın benzerini yaşamakta... Bakalım Trump'ın Başkan seçilmesi Amerika'da da darbe teşebbüsüne yol açacak mı? Demokrasinin farklı düşünenlerin bir arada yaşamaları anlamına geldiğini yazıp çizen Amerikalılar, şimdi "Trump'ın başkan olduğu Amerika'da yaşamayız" diyerek, daha önce söyleyip yazdıklarını yutuyorlar.
Kısacası Amerika'da bugün yaşananları herkes ve özellikle teröristlere hukuk gerekçesiyle kucak açan Avrupalılar ders alarak izlemelidirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA