Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Meğer bu sonu olmayan bir uzun yürüyüşmüş

Şu Avrupa Birliği serüvenimizin ulaştığı son nokta olan Avrupa Parlamentosu'nun aldığı "Türkiye ile müzakereler dondurulsun" kararını gerçekten kahkahalarla karşıladım.
Bu serüven öylesine farklı tabloları içeriyor ki... İkinci Dünya Savaşı sonrasında "Demir Perde"ye karşı "Demokratik Cephe" içinde yer almıştık. Eskinin Nazi Almanyası da artık demokrattı. Derken Demir Perdeliler de demokrat oldular ve AB'ye girdiler. Biz ise hâlâ AB'ye demokrat olduğumuzu kanıtlamaya çalışıyoruz.

Yürüyen kuş
Halimiz sürüden ayrılan göçmen kuşun uçmak yerine yürümesine benzemiyor mu?
Sonbahar gelince göçmen kuşlar güneye, sıcak ülkelere uçmuşlar. Kuşların lideri sayım yapınca bir kuşun eksik olduğunu görmüş. Sonra tekrar ilkbahar gelmiş, kuşlar bu defa kuzeye uçmuşlar. Uçarlarken yolda eksik kuşa rastlamışlar. Kuşların lideri "Neredeydin" diye sormuş. O kuş da "Hava çok güzeldi, yürüyerek gideyim diye düşündüm" demiş.
Jivkof'un Bulgaristan'ı, Çavuşesku'nun Romanya'sı bile uçarak giriyorlar Avrupa Birliği'ne. Türkiye ise, hâlâ yürümekte...

Yanlış seçimler
İnsanlar dost seçmeyi, çiftler eş seçmeyi önemserler. Ülkeler de kendilerine müttefik seçerlerken titiz davranırlar. Acaba bu konuda biz Türkiye olarak tarihi bir yanılgı içinde miydik? NATO'ya girmek, Ortak Pazar üyesi olmak gibi konularda kendimizi yerden yere atmamız acaba hata mıydı?
Gelinen noktada ise halkın büyük çoğunluğu, NATO'ya da, AB'ye de eskisi gibi sempati ile bakmıyor. Açıkçası bir referandum yapılsa, çıkacak sonuçlar kimseyi şaşırtmaz.
Neyse... Müttefiklerimizi doğru seçmeyi galiba başaramadık. Bari gençlerimiz eş seçerken hata yapmasalar. Bu konuda deneyim sahibi olan bir bilgenin öğütlerini aktarayım:

Eş seçerken dikkat edin
- Âşık olmadan önce kime âşık olduğunuzu bilin. Aşk, başarısız evliliği kurtarmaz.
- Dostu, arkadaşı olmayan bir adamla sakın evlenmeyin. Demir demire, arkadaş arkadaşa şekil verir. Arkadaşı olmayan insanlar, evliliğin gerektirdiği yakın birlikteliği de taşıyamazlar.
- Ana kuzularından sakının.
Örneğin balayında nereye gideceğinizi size değil annelerine soranlarla sakın evlenmeyin.
- Hayatını sizin yönlendirmenizi bekleyen ama sizin hayatınıza yön vermeyi hiç düşünmeyen erkekler iyi koca olamaz.
- Çoğu evliliği şiddet değil sessizlik bitirir. Güçlü, sessiz erkek caziptir ama yıkıcıdır da.
- Kötü alışkanlıkları olan erkekleri evliliğin değiştireceğini sakın beklemeyin.
İnsanlar bekârken neyseler, evlendikleri zaman da aynıdırlar

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA