Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Kasaba

Turgutlu, Ege'nin en güzel ilçelerindendir. Turgutlu insanı da, hem çok sıcak, hem demokrattır.
Bu güzel ilçenin kişisel tarihimde de, hep çok özel bir yeri vardır. Üniversite yıllarımda Turgutlulu çok arkadaşım oldu. Çoğunu yıllardır göremesem de, hatıralarımda güzel izler bıraktılar.
Biz Turgutlulu dostlarımıza 'Kasabalı' derdik. Onlar da bu seslenişi severlerdi. Kasabalarını çok sevdikleri gibi. İşte o güzel, dost kasabaya, ilk kez yıllar sonra, üçüncü kere gitme imkanı buldum.

BAŞARILI PORTRE
Egeli Sabah
'ın markalaşan Sabah Kahvesi'nde, bu kez Turgutlu Belediye Başkanı Mustafa Serhat Orhan'ı ağırladık. Daha doğrusu, o bize Turgutlu'da ev sahipliği yaptı.
Turgutlu Belediye Başkanı Mustafa Serhat Orhan, pozitif, sempatik bir kişiliğe sahip.
Başkanlık öncesi iş hayatında çok başarılı projelerin altına imza atan, şu anda eşinin başında bulunduğu özel Turgutlu markaları yaratan, onlarca ülkeye ihracat yapma başarısı gösteren Orhan, başkanlıkta da, tam 9 yıldır çok başarılı bir portre çizdi.
Serhat Orhan; çalışkan, sürekli halkın içinde olan, yenilikçi, vizyonu geniş, uzlaşmacı özelliklere sahip bir belediye başkanı. Kamunun bütün alanlarıyla işbirliği yaparak, 9 yılda Turgutlu'da gerçekten büyük işler başarmış. Bunu Turgutlu'yu adım adım gezerek, gözlerimizle gördük. (Zaten yaptığı işler ve bu başarılı çizgisi Başbakan Erdoğan tarafından da fark edilmiş.)

NET YANITLAR
Sabah Kahvesi'nde Serhat Orhan'ın sorularımıza verdiği yanıtlarda detayları okuyacaksınız. Orhan, önemli bir konuda da, Egeli Sabah ekibinin sorusunu bütün açıklığıyla yanıtladı.
Biliyorsunuz, önümüzdeki yerel seçimlerde, Manisa artık büyükşehir statüsüyle hareket edecek. Yani Turgutlu'dan Akhisar'a uzanan bir kapsamda, adaylar Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mücadele edecekler. Başkan Orhan da, yeni Bütünşehir Yasası kapsamında, "Büyükşehir" statüsü kazanan Manisa'nın, AK Parti'den Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmak istediğini açıkca ifade etti. Orhan, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na talibim" diyerek aday adaylığını, şimdiden dürüstlükle vurguladı.

HEMŞERİ DESTEĞİ
Manisa, önümüzdeki yerel seçimde, siyaset yarışının çok şiddetli geçeceği kentlerin başında gelecek.
Elbette Mustafa Serhat Orhan için, arkasında biriktirdiği 9 yıllık başarılı belediye başkanlığı süreci, bu koltuğa aday olabilmek yönünde, güvenilir ve iyi bir referans oluşturuyor.
Orhan, Manisa merkez olmak üzere, tüm ilçelere ziyarette bulunduğunu da dile getiriyor.
Orhan'ın Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olma fikrine, konuştuğumuz hemşerileri de sıcak bakıyor, destek veriyor. Doğal olarak, onlar da Manisa ile birlikte Turgutlu'ya da, yeni hizmetlerin gelmeye devam edeceğine inanıyorlar ve Orhan'ı Manisa koltuğunda görmek istiyorlar. Serhat Orhan, Başbakan Erdoğan'ın görev vermesi halinde, en iyi mücadeleyi sergileyeceği iddiasında.
Süreci hep birlikte izleyeceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA