Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Ünlü yıldızların otomobil rekabeti

Dünyanın en güzel kadınlarından Claudia Schiffer, bir süre önce Opel'in tanıtım elçisi oldu. Daha önce de Jennifer Lopez, Uma Thurman, George Clooney ve Maria Sharapova gibi ünlü yıldızlar otomobil reklamlarında rol aldı

Dünyaca ünlü yıldızları sadece sinemada değil, reklam filmlerinde de izliyoruz. Firmalar, ünlü yıldızları reklamlarda markalarının tanıtımı yüzü olarak kullanmayı seviyor. Konfeksiyon, saat, mücevher ve kozmetik markalarının reklamlarında da ünlü isimlere daha çok rastlıyoruz.
Otomobil dünyası da kimi zaman ünlü isimleri tanıtım yüzü olarak kullanıyor, Hollywood yıldızları ağırlıklı olmakla birlikte spor camiasının ünlü isimleri de otomobil reklamlarında görülüyor. Hangi ünlü ismin hangi otomobil markasının reklamında oynadığını araştırdık.
Kısa bir süre önce dünyanın en güzel kadınlarından birisi olarak kabul edilen ve UNICEF elçisi Claudia Schiffer Opel'in marka elçisi oldu. Schiffer, oynadığı reklam filmlerinde "O bir Alman", "Opel, Almanya'da üretildi" diyor.
Reklamlarda Alman mühendisliğine ve Opel'in sanatsal tasarımına dikkat çekiliyor. Opel Pazarlama Kurulu Başkanı Tina Müller yeni marka yüzleri hakkında "Kampanya, uluslararası düzeyde beğeni toplaması ve global değerleri gözler önüne sermesi açısından önemli. Opel, bu kampanya ile sürekli vurguladığı, Alman mühendislik sanatına, tasarımına, felsefesine ve fiyat-performans dengesine dikkat çekiyor. Dünyaca ünlü yıldız Claudia Schiffer'in Opel markası elçisi olması mutluluk verici." diyerek Schiffer'ın kendileri için ne kadar önemli olduğunu belirtti.

KADINLAR DA ERKEKLER DE

Fiat Grubu bünyesindeki Alfa Romeo da bir kaç yıl önce ünlü oyuncu Uma Thurman'la çalışmıştı. Uma Thurman'ın agresiflikle birlikte cesaret, dinamizm ve güzelliği birleştiren imajı, Alfa Romeo'nun konforlu, dinamik ve yüksek güvenlik özelliklerini vurgulayan reklam filminde başrolü almasında büyük etken oldu. Pulp Fiction ve Kill Bill film serisinin başrol oyuncusu Thurman, Alfa Romeo Giulietta'nın beş farklı karakterini anlatmıştı. William Shakespeare'den alıntı dizelerle süslenen reklam filmi ve ilanlarda Alfa Romeo Giulietta'nın gerçeğe dönüşen bir rüya olduğu vurgulanmıştı.
Markalar sadece Hollywood yıldızlarını değil, spor dünyasının ünlü isimlerini de tanıtım yüzü olarak tercih ediyor. Bunlardan biri tenis denilince akla ilk gelen isimlerden Rus Maria Sharapova. Alman lüks spor otomobil markası Porsche Maria Sharapova'yı markanın tanıtım yüzü olarak seçmişti. Sharapova, daha önce de Land Rover ile benzer bir anlaşma yapmıştı. Porsche AG CEO'su Matthias Mueller, tanıtım yüzü olarak Sharapova'yı seçmelerinin nedenini "Maria Sharapova olağanüstü bir sporcu. Tenisde zarafet ve güç ile en üst performansı birleştiriyor. İşte bu tam bizim spor otomobiller için kullandığımız ifadeye denk geliyor" şeklinde anlattı.
Dünyanın en uzun bacaklı mankeni Adriana Karembeu de Skoda'nın tanıtım yüzü. Skoda'nın baştan aşağı yenilenen Superb modelinin dünya lansmanına katılan Karembeu, otomobilin arka koltuğunun test etti.
Otomobil markalarının reklam filmlerinde sadece kadınlar değil, erkekler de rol alıyor. Bunlardan biri ünlü yıldız George Clooney... İtalyan otomotiv devi Fiat, George Clooney'yi tanıtım yüzü olarak kullanmıştı. Clooney'li reklamlar büyük ses getirmişti.
Fiat'ın tanıtım yüzü olarak seçtiği ikinci isim ise Jennifer Lopez oldu.
Lopez, Fiat 500'ün ABD'deki reklam filmlerinde rol aldı.

NBA'DEN OTOMOBİL DÜNYASINA ÇOK KONUŞULACAK TRANSFER

NBA'in 7 yıldır resmi otomotiv sponsoru olan Kia, lüks segmentte yeni çıkaracağı Sedan K900'ün yüzü olarak Lebron James'i kullanacak. Lebron James böylece Los Angeles Clippers'ın yıldızı Blake Griffin ile birlikte Kia ile çalışan diğer bir NBA yıldızı olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA