Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

En hızlı şov İstanbul'da

Otomotivin kalbi bugünlerde İstanbul'da atıyor. TÜYAP Beylikdüzü Fuar Merkezi'ndeki Uluslararası İstanbul Autoshow 2015, 31 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek

Uluslararası İstanbul Autoshow 2015, kapılarını açtı. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Beylikdüzü'ndeki fuarda, yaklaşık 50 yeni model ilk kez İstanbul'da tanıtılıyor. Otomotiv Distribütörleri Derneği ve TÜYAP işbirliği ile düzenlenen fuar kapsamında, derneğe üye markalar en yeni modellerini, geleceğin fütüristik konseptlerini, son teknolojilerini ziyaretçilerle buluşturuyor. 'Harikalar Diyarı' sloganıyla start alan fuarın, en hızlı, en pahalı, en dikkat çeken modellerini sizin için araştırdık.

FUARIN EN HIZLISI

Fuarda sergilenen Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster daha önce görülmemiş bir performans sunuyor. Araç 0-100 km/s hızlanmasını yalnızca 3.0 saniyede tamamlıyor ve 350 km/s maksimum hıza erişebiliyor. Bu rakamlar 700 HP gücündeki 6.5 litrelik V12 motor, yedi ileri vitesli ISR şanzıman ve itici milli süspansiyon ile bir araya geldiğinde Aventador Roadster'ı rakipsiz ve benzersiz bir süper spor otomobil yapıyor. Lamborghini'nin efsane modeli Gallardo'nun yerini alan Huracan da, İstanbul Autoshow'da hız tutkunlarıyla buluşuyor. Huracan sürüşü kolaylaştıran yol davranışlarının yanı sıra olağanüstü performansı hem lüks hem de sportif bir görünümle birleştiriyor. Bugüne kadar en çok satan Lamborghini modeli olma unvanına sahip Gallardo'nun veliahtı Huracan LP 640-4'te 630 bg güç ve 560 Nm tork üreten 5.2 lt'lik V10 motor yer alıyor. Adını 1879'de İspanya'nın Alicante kentinde arenaya çıkan ve yenilmeyen bir boğanın isminden alan otomobil, 0'dan 100 km/s hıza sadece 3 saniyede çıkıyor. Maksimum hızı 325 km/s.

FİYATI CEP YAKIYOR
Bentley'in Continental GT V8 S ve GTC modelleri, Cenevre Otomobil Fuarı'ndan sonra İstanbul Autoshow'da sergileniyor. Continental GT V8'i temel alan yeni GT V8 S, 4 litrelik çift turbo V8 motor sayesinde 528 beygir güç ve 680 Nm tork üretiyor. 0-100 km/s hızlanmasını 4.5 saniyede tamamlayan otomobil, 309 km/s maksimum ulaşabiliyor. Bentley Continental GT, yaklaşık 500 bin euro fiyatıyla fuarın en pahalı otomobilleri arasında bulunuyor.

EN TEK NOLOJİK MODEL

Toyota'nın otomotiv dünyasında yeni bir çağ başlatan hidrojen yakıt hücreli sedan otomobili Mirai, fuarda sergilenen en teknolojik model. Mirai, otomobillerden beklenen konforu ve sürüş keyfini sunarken, çevreye sadece su buharı salıyor. Dikkat çeken tasarımı, düşük ağırlık merkezinin getirdiği sürüş keyfi ve elektrik motorun sessiz ama güçlü hızlanma performansı da, Mirai'nin göz doldurucu özellikleri arasında yer alıyor.

VİCTORİA'S SECRET MANKENİ GELDİ
Amerikalı Victoria's Secret mankeni Erin Heatherten, Kia cee'd GT-Line modelinin tanıtımı için İstanbul'a geldi. Erin Heatherten ile vitrine çıkan yeni GT-Line, yüksek performanslı KIA cee'd GT'nin sportif görünümünü, geleneksel cee'd model ailesinin de çok yönlülüğünü sunuyor. cee'd GT-Line, hem sürücü hem de yolcular için çekici ve performans odaklı bir ortama sahip olması ile dikkat çekiyor.

KADINLARA VE ÇOCUKLARA HAFTA İÇİ ÜCRETSİZ
Autoshow'da bilet fiyatı hafta içi 10 TL, haftasonu 20 TL olarak belirlendi. Uluslararası İstanbul Autoshow 2015, kadınlar, çocuklar (0-12 yaş) ve öğrencilere hafta içinde ücretsiz. Haftasonu kadınlar yüzde 50 indirimli, çocuklar yine ücretsiz ve öğrenciler 5 TL karşılığında fuarı ziyaret edebiliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA