Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Aman doktor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleriyle ülkenin gündemine oturan kürtaj ve sezaryen tartışmalarının giderek şirazesi kayıyor gibi.
Özellikle isminin önünde 'uzman' sıfatı taşıyanlar, tartışmanın göbeğine çala kılıç dalınca, ortaya son derece tuhaf ifadeler çıkıyor.
Bunlardan biri de CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Dr. Seda Sezer'in hayret uyandıran sözleriydi. Kürtajın tamamen yasaklanması görüşünü savunan Dr. Sezer, stüdyodakileri ve ekran başındakileri şoke eden şu sözleri sarf etti:
"Bir insan, çocuğunu öldürmemeli.
Ancak diyelim ki kadın tecavüze uğruyor, 18'inci haftada tecavüze uğradığı için yetiştiremeyeceği endişesiyle çocuğunu öldürüyor. Adamı öldürsün... İkisi de cinayet değil midir? Tecavüze uğradığı kişiyi öldürürse, o adamı öldürmesiyle, doğmamış çocuğu öldürmesi arasında fark var mı?"
Dedim ya, tartışma giderek bilimsel ve etik platformdan ayrılıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA