Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Zamanı değilmiş

Bazı reklamlar 'doğuştan' talihsizdir. Başrolde oynattığınız ya da sesini kullandığınız sanatçı vefat eder. "Ölümü bile reklam malzemesi yaptılar" demesinler diye kampanyaya son verirsiniz.
Ünlü sanatçıyı reklamda oynamaya ikna edersiniz, ama o hafta hastalanıp yoğun bakıma alınır.
"Hastalık üzerinden reklam yapıyorlar" diye yorumlanacak korkusuyla reklamı yayından çekersiniz. Bunun son örneklerinden biri de; sevgilisini öldürmekle suçlanan engelli atlet Oscar Pistorius'un fotomodellik yaptığı reklamın, ünlü spor firmasının sitesinden kaldırılması oldu.
Pizza reklamında da benzer bir talihsizlik yaşandı. Reklamda kafası olmayan bir figür var. Arkadaşı onun için "Yemek denilince, kafası pizzaya gitti" diyor.
Bu reklam, önceki hafta haber bültenlerinin sonuna denk gelen kuşakta yer alınca, köşemize şikayet mesajları yağdı. Okurlarımız go-kart kazasında kafası kopan talihsiz genç kızın haberinin ardından bu reklamın yayınlanmasından rahatsız olmuşlar.
Tabii ki kampanya hazırlanırken böyle korkunç bir kazanın yaşanacağı öngörülemezdi. Ama dedim ya, bazı reklamlar 'zamanlama kurbanı' oluyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA