Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Şansıma şükrederken...

Bu akşam WOW Hotel'de çok anlamlı bir gece düzenlenecek. Fulya Terim'in önderliğinde Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin (TOFD) akülü tekerlekli sandalye kampanyası için iş, sanat, spor ve medya dünyasının ünlüleri el ele, gönül gönüle verecek.
Gecenin bana göre en önemli yanı ise hangi nedenle sona erdirildiğini bir türlü kavrayamadığım mavi kapak toplama kampanyasının yeniden ve daha güçlü bir şekilde başlayacak olması.
Yaz mevsimi yaklaşıyor.
Bir kez daha altını çizmekte büyük fayda görüyorum; omurilik felcinin en büyük nedenlerinden biri, sığ suya balıklama atlamak..
Hatta derneğin genel başkanı sevgili Ramazan Baş da böyle bir olay yüzünden tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamak zorunda kalmış.

DİREKTEN DÖNDÜM
Bu satırların yazarı da, 'santim farkla' omurilik felçlileri arasına katılmaktan kurtulmuştu.
1981 yılında, üniversitenin final imtihanları biter bitmez, soluğu Tekirdağ'daki yazlıkta almıştım. Deniz hasretiyle, alelacele mayomu giyip her yıl denize girdiğim iskeleye koşarak, kendimi balıklama denize bıraktım. Havadan suya düşene kadar geçen o yarım saniyeyi unutamam.
Meğer kış boyunca dalgalar, iskelenin önüne kum yığmış. Benim en az iki metre sandığım su, neredeyse yarım metreye düşmüş. Havadayken tüm hayatımın film şeridi gibi gözümün önünden geçtiğini hatırlıyorum.
Önce anneme ne diyeceğimi düşündüm, sonra kendimi tekerlekli sandalyede gördüm. Hızla sığ suya doğru yaklaşıyordum. Dipteki kuma çarptığımda, anatomi kurallarına aykırı bir şekilde bacaklarımın tersten omzuma değdiğini hissettim. Ama nasıl olduysa, omurgam bu travmaya direndi, kırılmadı. Sadece sağ omzum çıktı ve boynum zedelendi. Birkaç günlük sert bandaj tedavisi ile kurtuldum.
Ama biliyorum ki, herkes benim kadar şanslı değil. Bu akşam kendi şansımla, omurilik felçlilerine yeni bir şans yaratmak için WOW Hotel'de olacağım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA