Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Aptal değiliz, hiçbirimiz...

Soyadını bildirmeyen Elif adlı okurumuz, İntikam dizisinde rastladığı tuhaflıkları sıralayıp "Kimse ekran başındakileri aptal yerine koymasın" demiş.
İşte köşemize ulaştırdığı mesajı:
"Merhaba Yüksel Bey, ben Kayseri'den Elif. Köşe yazılarınız bende artık alışkanlık haline geldi; her gün sabah işe geldiğimde çayımı içerken keyifle yazılarınızı okuyorum.
Evet, hepimiz televizyon izliyoruz; severek takip ettiğimiz diziler ve programlar var. Bu dizilerin kurgusunun, senaryosunun, çekimlerinin büyük emek istediğini biliyoruz. Ama izleyicileri aptal yerine koymaları, bile bile bu durumu bize izletmeleri hiç hoş değil. Özellikle İntikam, severek izlediğim bir dizi ama 'Bu kadar da olmaz' dedirten şeyler diziden soğutuyor bizi. Bu konuyla ilgili birkaç örnek vermek istiyorum:

BAŞKA ODA YOK MU?
Dizide genel anlamda herkes zengin ve kimsenin evinde güvenlik sistemi, alarm ve kamera yok. Herkes, herkesin evine istediği şekilde giriyor.
Yağmur gidip birinin evine bir şey saklıyor ve kocaman evde; arayan kişi, aradığını hemen buluyor. Yağmur kimliğini gizliyor ama kim olduğunu saklamak için de pek uğraşmıyor.
Her yeri camlı ve açık evinde babasına ait bilgileri okuyup görüntülerini açabiliyor. Özellikle son bölümde Rüzgar'ın bıçaklandığı sahne tam bir komediydi. Bir insan evinde hırsız görünce bağırır ve ona saldırır, alt etmeye çalışır; hırsızın elindeki çantayı alıp 'Acaba ne almış?' diyerek çantanın içine bakmaz!"

DETAYLAR ATLANIYOR
Can Erkin adlı okurumuzun da aynı diziyle ilgili benzer eleştirileri var:
"Yağmur, elinde bulundurduğu gizli dokümanları bahçe kapısından kolaylıkla görülebilecek salonun uç tarafında, halı altındaki gizli bölmede saklıyor. Ayrıca avukattan elde ettiği ve üzerinde ne olduğu açıkça yazılı kasetleri yine giriş kapısının önündeki yemek masasında, hem de arkası kapıya dönük olarak seyrediyor.
Bu kadar gizli işler çeviren bir kişi, bu denli aleni davranabilir mi? Bu evin üst katında gözlerden uzak bir mekan yok mu? Eve gelen herhangi biri her şeyi rahatlıkla görebilir. Bu detaylar maalesef bizim memlekette çevrilen dizilerde hep atlanıyor, bunlara hiç önem verilmiyor."
Bitti mi? Bitmedi...
Okurumuz Zafer Ercan da İntikam dizisiyle ilgili merak ettiklerini maddeler halinde sıralamış:
1- Yağmur ne iş yapıyor?
2- Evde hizmetçi bile yokken koskoca yalının temizliği nasıl yapılıyor? (Bir kere bile yatağın düzeltildiğini görmedik ama evde her taraf düzgün...)
3- Çok akıllı olduğu belli olan Arsoylar neden dünürlerini veya Yağmur'un bir yakını olup olmadığını merak etmez? Malum, Türk örf ve adetlerine göre eve gelen çocuğun arkadaşına kız veya erkek fark etmez; 'Senin annen-baban kim evladım?' diye sorarız, öyle değil mi?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA