Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Nigar'a iade-i itibar

Seyirci; bazı dizi karakterlerine sanki ailesinin bir üyesiymiş gibi sahip çıkıyor.
O karakteri öyle içselleştiriyor ki; adeta senaristin elinden alıp kendi kanatları altına sokuyor. Muhteşem Yüzyıl'ın Nigar Kalfa'sı da işte o tür karakterlerden.
Okurlarımız arasında Nigar'ın pek çok hamisi var. Yonca Karan da onlardan biri.
İşte yazdıkları:
"Senaryonun gidişatı, Nigar karakterine kötü bir son planlandığını gösteriyor. Acaba ona nasıl bir son reva görecekler? Kırk katır mı, kırk satır mı?
Bizim anlamadığımız; Nigar'ın neden bu denli kasıtlı şekilde itibarsızlaştırmaya çalışıldığı. Ölünce 'Oh oldu' denmesi için mi? Duygusallığı, zekası ve derinliği ile göz dolduran Nigar Kalfa, şimdi onu ilgilendirmeyen gereksiz entrikalara bulaştırılıyor.
Senaryo; uğruna ifşa olduğu ve İbrahim'in gazabından korkmadan Sulina'ya kaçma teşebbüsünde bulunduğu kızının adını bile anmasına fırsat vermiyor.
Oysa ki o çocuk, bir casting harikasıydı. Rolü bu kadar az olmamalıydı. Sadece birkaç bölümlük reyting için mi gösterildi o çocuk? Şimdi adı bile geçmiyor.
Peki ya Nigar'ın Rüstem'le evli kalmak istiyor gibi yansıtılmasına ne demeli? Parga'ya gidip evladıyla yaşamak yerine niye Rüstem'le evli kalmak istesin ki?
Meral Okay'ın Niko karakterini yaratmasında bir sebep vardı. Biz Nigar fanları istedik ki; o, İbrahim'in ailesinin yanına gitsin. Küçük bir sahne dahi olsa Pargalı'nın ailesiyle karşılaşsın. Şu an beklentilerimizi o kadar düşürdük ki; tek isteğimiz, şu entrikalar içinde kim vurduya gitmemesi.
Eğer senaryoda Nigar'a yer yoksa bile ona muhteşem bir final yapılsın ki; hâlâ efsane olarak kalabilsin. Filiz Ahmet en azından emeklerinin karşılığı olarak böyle bir jesti hak ediyor.
Kıyaslama yapmak istemiyoruz ama Meral Hanım (Okay) o karakterin üzerine titredi hep. Onu öyle bir yazdı ki; kötü kadın diye taşa vurmak yerine, onunla beraber ağlıyordu çoğu izleyici... O çizgi her zaman korunmuştu.
Şimdi ise ne yaptığını, daha doğrusu senaristin ne yaptığını anlayamıyoruz...
Nigar denizde boğulmadı. Bir kaşık suda boğulursa, karaktere yazık olur.
Senaristten tek ricamız; Nigar'a mutlu bir son yazılmasıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA