Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yıldız şart!

Çelimsiz bir oğlan çıktı ve Konfederasyon Kupası'nı hepimiz için 'seyredilir' kıldı.
Brezilya'nın dünya futboluna kazandırdığı yeni süperstar Neymar'dan söz ediyorum. Attı, attırdı, çalımladı, göğsünde yumuşattı ve benim gibi futbolda zeka, yaratıcılık ve estetiği önde tutan sporseverleri ekran başında mest etti.
Biliyorsunuz, topun gol çizgisini geçip geçmediği tartışmaları yıllardır futbol gündemini meşgul eder. FIFA ve UEFA bu tartışmaları sonlandıracak bir teknolojinin sahalara girmesi için uğraşıyor. (Aslında UEFA biraz gönülsüz)
Buna göre; kale ağları ve direklerinin çevrelediği alana manyetik bir sistem kurulacak.
Topun içindeki çip vasıtasıyla pozisyonun gol olup olmadığı, anında elektronik sinyallerle hakemin kulaklığına ulaştırılacak.
UEFA Başkanı Mchel Platini ise bu yeni sisteme muhalefet ediyor. Diyor ki, "Ayda, yılda bir karşımıza çıkacak bu sorunu çözmek adına bunca parayı harcayacağımıza, bu kaynağı yıldız futbolculara harcayarak, futbolun cazibesini artırabiliriz..."
Bana göre Platini haklı. Baksanıza; bir Neymar, koca milli takımı, sonra da uluslararası futbol organizasyonunu neredeyse tek başına sırtlayıp götürüyor.
Futbol endüstrisi artık tamamen 'yıldızlar' üzerine kurulu. Yeni çağda her takım aşağı yukarı aynı futbolu oynuyor. Farkı ise yıldızlar ortaya koyuyor. Diyeceğim o ki, omuzunda 'yıldızın' yoksa, sadece mıntıka temizliği yaparsın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA