Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Işık'tan edebiyat dersi

Kim Milyoner Olmak İster?'de sunucu Kenan Işık, "Mümtaz karakteri çerçevesinde 1939'un İstanbul'unu anlatan Ahmet Hamdi Tanpınar kitabı hangisidir?" diye sordu.
ODTÜ öğrencisi Mert, önce şıklar arasında bulunan 'Saatleri Ayarlama Enstitüsü' şıkkını yakın gördüğünü söyledi. Sonra telefon hakkını kullandı.
Bilgisayarının başında bekleyen arkadaşı Altuğ'a telefonda sadece "Ahmet Hamdi Tanpınar, Mümtaz karakteri" dedi.
Işık itiraz etti: "Öyle olmaz..."
Bunun üzerine yarışmacı, sorunun tamamını okumak zorunda kaldı. Arkadaşı daha şıkları duymadan 'Huzur' yanıtını verdi ve Mert'e 15 bin lira kazandırdı.
Olayın ardından Kenan Işık genç yarışmacıya serzenişte bulunmadan edemedi:
IŞIK: Tebrikler, 15 bin lira kazandınız.
MERT: (Gülümseyerek) Evet, bizim Altuğ çok bilgilidir. Hiç kitapların başından kalkmaz, sabahlara kadar...
IŞIK: Acaba arkadaşınıza romanın diğer kahramanlarının da adını sorsanız, söyler miydi? İkinci kahraman Nuran'ın adını mesela ya da üçüncü kahraman İhsan ya da dördüncü Suat'tan bahseder miydi?
MERT: (Mahcup bir eda ile) Size söz veriyorum ki...
IŞIK: (Gencin sözlerini tamamlamasına izin vermeyerek) Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nü de okumanız lazım, Huzur'u da... İkisi de tadından yenmeyecek iki kitaptır. Huzur'u okumadıysanız eğer, bugünün Türkiye'sini yorumlayamazsınız.
Allah'tan onlar yaşamışlar da biz bu geçiş dönemini onlardan öğreniyoruz. Bilgisayardan sadece kuru kuru 15 bin lira kazandınız. Ama unutmayın, bilgimizle kazanacağımız çok şeyler var.
Bu köşede yarışmanın telefon hakkı sırasında bilgisayar arama motorlarının kullanılmasını çokça eleştirdim.
Bir de öneri getirdim dedim ki: "Telefon hakkı kullanılırken, yardımcılar stüdyodaki yalıtılmış kabinlerde hazır beklesin. Telefon bağlantısı şeffaf olsun. Böylece bilginin karşılığı, klavye üzerindeki parmakların hızıyla ölçülmesin." Görünen o ki, Kenan Işık da bu durumdan pek rahatsız.

SEYİRCİYE GÜVENMEYİNCE
Önceki gece izlediğim yarışmanın bir başka ilginç olayının kahramanı ise Gaziantep'te fizik öğretmenliği yapan Mustafa Soydaş'tı.
"Körling, hokey ve paten hangi zeminde yapılan sporlardır?" sorusunda önce seyirci jokerini kullanan Soydaş, seyircilerin yüzde 91'inin doğru yanıt olan 'Buz' cevabını işaretlemesine rağmen yüzde 50 joker hakkını da kullanıp şıkları 'Buz' ve 'Kum' seçeneklerine indirdi.
Gelin görün ki, bir kez daha seyirciyi hiçe sayıp tercihini 'Kum'dan yana kullanarak 5'inci soruda elendi ve 1000 lira ile yetinmek zorunda kaldı. Neyse ki stüdyoda bulunan seyirciler fairplay ruhuna sahipti de, yarışmacıyı 'yuh'larla protesto etmediler!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA