Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Plastik cerrahiye devam...

Bu köşeden yaptığım, 'Plastik şişeler için depozito ödensin. Almanya'daki gibi kumbaralar kurulup toplanması için cazip hale getirilsin' şeklindeki önerimin devlet katında kabul görmesi beni çok sevindirmiş ve heyecanlandırmıştı.
Okurumuz Nedret Suyolcu ise bu konunun kapsamını iyice geliştirecek ve çevreye daha fazla katkı sağlayacak yeni bir öneride bulunmuş:
"Köşenizi her gün okurum. Geçen gün plastik şişelerle ilgili yazınız çok hoşuma gitti. Ancak plastik olan yalnız su şişeleri değil ki! Yoğurt kapları, meşrubat şişeleri, peynir kapları; neye elimizi uzatsak plastiklere çarpıyoruz.
Bence artık bunun için hükümetin acil bir çözüm bulması gerekiyor. Bunların imalatının ve gıda sektöründe kullanılmasının yavaş yavaş yasaklanması gerektiğine inanıyorum. Tabii belki bu hemen olmaz ama kademeli olarak başlanabilir.

RUANDA'DA YASAKLANMIŞ
Geçen gece bir belgesel izledim. Ruanda diye bir memlekette (Afrika'da galiba), kesinlikle plastik poşet kullanılması yasaklanmış. Havaalanlarında elinde plastik torba olanların poşetlerini hemen çöpe attırıyorlar. Yani plastik poşetleri ülkeye sokmak yasak. Acaba bizde de işe böyle bir uygulama ile başlanamaz mı?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA