Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Fizyoterapistlerin feryadı

Dedim ya, köşemiz sadece televizyon eleştirilerinin yer aldığı bir bölüm olmanın ötesine geçti; sosyal olaylardan siyasete, spordan çevre bilincine kadar hemen her konuda insanların fikirlerini paylaştığı, birbirini görüp selamlaştığı bir agora haline geldi.
Bu sefer de meslekleri ellerinden alınmak üzere olan fizyoterapistlerin feryadına kulak verelim istedim.
Okurumuz Elif Dilan'ın mektubunu, hafta boyunca köşemize ulaşan tüm dertli fizyoterapistlere derman olabilmek adına yayınlıyorum: "Merhaba Yüksel Bey, öncelikle yazılarınızı beğenerek takip ediyorum.
Ben bir Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencisiyim. Bu bölümü çok isteyerek, severek seçtim.
Yaptığım seçimde de yanılmadım. Bu bölüm çok önemli ve kutsal bir iş için -insan sağlığı adına- var...
Gelin görün ki, mesleğimizi hakkıyla icra edebilmemize izin verilmiyor. 50 yıldır meslek yasasının çıkmasını bekleyen fizyoterapistler, şimdi de başka bir sorunla karşı karşıya kaldı. İki yıllık bazı bölümlere ve hemşirelik bölümlerine kısa süreli kurs programı konularak, fizyoterapist unvanı verileceği duyuruldu.
Oysa fizyoterapist unvanını alabilmek için dört yıllık lisans eğitimini tamamlamak gerekiyor.
Sizden tüm fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü öğrencileri adına bize destek olmanızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA