Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Haydi paralar havaya!

İki hafta önce 'depo sayımı' yapmış ve ekranda 24 yarışma yer aldığını tespit etmiştim. Dünyanın hiçbir ülkesinde bir sezonda iki düzine yarışmayı bir arada göremezsiniz. Bu, aslında televizyon sektörümüzün nasıl 'göle maya çalma' mantığıyla idare edildiğinin kanıtıdır.
Milyonları yabancı şirkete, format hakkı için bayılacaksınız, sunucusuna binlerce lirayı peşin vereceksiniz, o kadar stüdyo kirası, dekor parası, izleyici kastı ücreti, ödül vs. vereceksin ve sonra da işin sadece 'duaya' kalacak. Onca yarışmanın içinden insanlar sizi tercih edecek de, bir kaşıkla göl maya tutacak...
Alın işte Kanal D'nin Arkandayız ve FOX'un Biri Bizi Durdursun yarışmaları birkaç haftada yayından kaldırıldı. Sırada diğer can çekişen yarışmalar var. Çok değil, iki hafta sonra birkaçı dışında ekranda yarışma kalmayacak. Bu kez de 'dizi ruleti' oynanmaya başlanacak.
Bir yabancı futbolcu transferleri, bir de televizyon formatı transferleri... Parayı havalara savurdukça savuruyoruz. Bu iki konuda bizden daha hovarda ülke yok. Dolarlar, Eurolar oluk oluk elalemin cebine akıyor; hesap soran yok. Söz meclisten dışarı; ben mafya olup da para aklamak istesem, ya futbol ya da TV işine girerdim.
Peki ya ederinin üç katı paraya alınan futbolcuyu, iki bölümde yayından kaldırılan yarışma için verilen onca parayı takip edecek bir maliye yok mu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA