Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Arena gerçegi

GEÇEN, stat ve müzikhollere arena isminin verilmesinin sakıncalarına değinen bir yazı yazmıştım.
Okurumuz Tuğrul Güven de hem görüşümüzü destekliyor, hem de arena kelimesinin kökeni hakkında teknik bilgi aktarıyor: "Yüksel Bey, merhaba...
Günümüzde her alanda barışa örnek teşkil edilmesi gerekirken, savaşı çağrıştıran 'arena' kelimesinin her yerde kullanılmasının yanlış olduğuna dair yazınızı okudum. Bir özentidir gidiyor gerçekten...
Amsterdam Arena, Almanlar'ın arenaları derken, biz de her stada ve eğlence merkezine arena der olduk.
Ondan sonra maçların savaş alanına dönmesi hiç şaşırtıcı değil.
Bunun dışında kelimenin kökenine dair eklemek istediklerim var. Arena, Latince'de 'kumluk' anlamına gelir. Roma'da dövüş yapılan arenalar, üzeri kumla kaplanmış tahta zeminlerdir. Arenaların kumla kaplanmasının sebebi; kumun kanı emmesi, böylece kanın ortalığa yayılmasının engellenmesidir.
Ayrıca kum, emilen kanın arenanın altında bulunan, genellikle gladyatörlerin tutulduğu barakalara sızmasına sebep olur. Dizinin adı da yok yere konulmamıştır zaten: Spartacus: Blood &Sand (Kan ve Kum)."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA