Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ege Aydan bombası

MAGAZİN haberinin 'babası' orada duruyor, ilgilenen yok... Adnan Menderes'in yasak aşkı Ayhan Aydan'ın yeğeni, 50 yıl sonra hikayeyi anlatmak için çekilen dizide oynuyor. Üstelik de yine bir 'siyasi suikasta' kurban giden eski başbakanlardan Nihat Erim rolünde...
Ayhan Aydan ile Adnan Menderes'in aşkını kanıtlayan fotoğrafı 'gazeteye basarız' tehdidiyle Demokrat Partililer'i yola getireceğini sanan Nihat Erim...
Ege Aydan'dan söz ediyorum. Annesi Sevda Aydan'ı televizyon izleyicileri ünlü Kaynanalar dizisindeki 'Tijen' karakteri ile tanıdı. (Lirik sopranolar gibi 'Niii, niiiii' edalarıyla hafızalarda yer etmişti. Yengesi Ayhan Aydan da lirik sopranoydu.) Sevda Aydan, Adnan Menderes'in büyük aşkı Ayhan Aydan'ın erkek kardeşi ile evlenip Aydan soyadını almıştı. Ancak kocası, kız kardeşi Ayhan ile konuşmuyordu.
Çünkü onun Adnan Menderes ile yaşadığı yasak aşka tepkiliydi. Sevda Aydan'ın iki oğlu oldu. Biri, şu anda Ben Onu Çok Sevdim dizisinde 'Nihat Erim' karakterini canlandıran Ege Aydan, diğeri ise eski milli basketbolcu Efe Aydan.
Ege Aydan, 2009 yılında vefat eden halası Ayhan Aydan'ın cenaze töreninde "Onun sırlarına hep saygı gösterdik, hiç konuşmadık" demişti.
Peki acaba Ege Aydan şimdi onun hayat hikayesinin anlatıldığı dizide oynarken neler hissediyor? Evde konuşulanlarla dizide anlatılanlar arasında fark var mı? Peki, ya 1980 yılında suikasta kurban giden Nihat Erim'i canlandırmak nasıl bir duygu?
Buradan genç muhabir arkadaşlarıma tüyo: Ege Aydan'la ilk röportajı yapan, çok okunur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA