Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu gece oscar'da 140 kişiyiz

Yıllardır en büyük hayalimiz; bir Türk filminin, yönetmeninin ya da oyuncusunun Oscar ödül töreninde minik heykelciği havaya kaldırması değil mi?
Ne yazık ki, şimdiye kadar bu emelimize ulaşamadık. Filmlerimiz şimdilik sadece 'aday adayı' olabildi.
Ama kimsenin bilmediği, görmediği müthiş bir Oscar başarımız var. Onu da ben açıklayayım.
Aslında bu yıl Oscar töreninde tam 140 kişi ile temsil ediliyoruz. Nasıl mı?

JACKMAN'DAN NICHOLSON'A
Kordonciyan Ailesi'nin hikayesini geçen yıllarda bu sütunlarda uzun uzun yazmıştım.
Dört göbek önce dede Levon Kordonciyan, Atatürk'ün bugün bile fotoğraflarına bakmaya doyamadığımız o şahane kostümlerini hazırlamıştı. Oğlu ise 'James Bond' olarak ünlenen Sean Connery'nin smokinlerini dikerek, Hollywood ünlülerinin dikkatini çekmişti.
Torun Levon Kordonciyan ise bu yılki ödül töreninde tam 140 ünlü davetlinin smokinini hazırlayıp Türkiye'den onlara gönderdi...
Dile kolay, kırmızı halının üzerinden yürüyecek tam 140 smokin... Aralarında kimler yok ki? Hugh Jackman'ın krem smokin ceketi, Jack Nicholson'ın siyah kruvazesi, yönetmen John Favreau'nun lacivert şal yakası, Bradley Cooper'ın kırlangıç yaka, yelekli kostümü hep Levon Kordonciyan'ın elinden çıkma. Kordonciyan, ABD'de 'ünlü erkekleri Kaliforniya'da alelacele dikilen Çin malı smokinlerden kurtaran adam' olarak biliniyor...
Malum; Oscar töreninde üretilen filmler ve oyunculuk performansları kadar, kadınların kıyafeti de yazılıp çizilir. Ama son birkaç yıldır artık ünlü erkekler de kıyafet yarışı içinde.
Kadınlar, kırmızı halı röportajlarında ünlü modacıların, tasarımcıların isimlerini kasıla kasıla telaffuz etmekten büyük keyif alıyorlar. Bakalım, Türkiye'den giden kostümlerle kamera karşısına geçecek erkeklerin ağzından 'Oscar töreninin en büyük kıyafet sponsoru' bizim Levon Usta'nın ismini duyabilecek miyiz?
Bu arada belirtmem gerekiyor: Aile, yıllardır ABD'de çalışmaları için teklif üstüne teklif almasına rağmen, Türkiye'de Türk kumaşları ile çalışmayı 'Atatürk'ün vasiyeti' ve 'milli mesele' sayıp teklifleri nazikçe geri çeviriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA