Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Otopark faciası

Oyuncu Yonca Cevher'in başına gelenleri görmüşsünüzdür. Kadıncağız, Beşiktaş'ta aracını otopark görevlisine verip gidiyor.
Belediyenin resmi elemanı olduğunu tahmin ettiğim otopark görevlisi, nasıl beceriyorsa, koca kaldırım dururken aracı; tutup elektrik direğine çarpıyor. Koca direk de devrilip karşı kaldırımda park etmiş bir başka aracın üzerine düşüyor.
Allah'tan o sırada yoldan geçen de yok, direğin devrildiği aracın içinde bekleyen de...
İstanbul'da park büyük sorun. Aracınızı park edecek bir yer bulduğunuzda çölde vaha bulmuş gibi seviniyorsunuz.
O heyecanla anahtarınızı önünüze gelen görevlinin kucağına atıp gidiyorsunuz. Ama Yonca Cevher olayı bazı gerçeklerin su yüzüne çıkmasına sebep oldu. Özel otoparklarda ya da İSPARK'ta görev yapan elemanların ehliyetleri var mı? Yüzbinlerce liralık araçların sorumluluğunu alacak kadar usta şoförler mi? Psikolojik ve fizyolojik açıdan araç kullanmaya uygunlar mı?
Artık belediye mi olur, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü mü olur bilemem; ama birilerinin otopark görevlilerini denetlemesi, hatta her yıl sınava sokarak yeterliliklerini test etmesi gerekmiyor mu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA