Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yazmak isteyip de yazamadıklarım

Küçük tatiller, insana 'mesleğini özleme' fırsatı da veriyor. Yazı yazmanın, yorum yapmanın ve bunları sizlerle paylaşmanın ne kadar keyifli olduğunu insan bu molalarda daha iyi anlıyor.
Sizlerden ayrı kaldığım süre içinde pek çok kez "Ah, keşke şimdi yazıyor olsaydım" dedim. Sizlerle yeniden buluştuğum bu ilk günde de 'içimde kalanları' anlatayım istedim. Evet, bugün köşemiz biraz 'naftalin kokulu' olacak ama yazmasam çatlayacağım.

BAYRAK MESELESİ
Ülkenin gündemini uzun süre meşgul eden 'bayrak indirme' olayı sonrasında yazılan, çizilen ve söylenenlere baktım, bir eksik vardı: AK Parti'nin seçim kampanyası sırasında kısa süre yayınlanan, sonra da gerekçesini bir türlü kavrayamadığım bir nedenle yasaklanan o bayraklı klipten kimse söz etmedi. Oysa tam sırasıydı.
Bir memlekette bayrağın kutsallığına vurgu yapan filmin yasaklanmasına alkış tutanlar, birdenbire 'bayrak aşığı' kesilmişlerdi.
Bayrak sevgisini anlatan klibi bile 'tehlikeli' bulup yasaklarsanız, birileri de direğe tırmanıp o bayrağı yere çalmaya cesaret edecektir tabii...
Peki şimdi hangisi bayrağı siyasete alet etmek oluyor, söyler misiniz?

EN İYİ SEZON FİNALİ
Pek çok dizi,; finali ya da sezon finaliyle seyirciye veda etti. Ama içlerinde en etkileyici, en vurucu olanı Karadayı'nın sezon finaliydi. Zaten Karadayı'ya da böylesi yakışırdı.
Sezonun son bölümünde evlenmeye hazırlanan Mahir, otomobiline konulan bomba sonucunda tüm ailesini yitirdi.
Aradan sekiz ay geçtikten sonra onu, Hakime Feride'nin karşısında yargılanırken gördük. Eni konu bir 'kabadayı' haline gelmişti. Neyle suçlandığı bir sır olarak kaldı. Ama Feride, onun kalemini kırmaya hazırlanıyor gibiydi. Mahir belli ki ailesinin intikamını kendi bildiği yöntemle almıştı. Kendi hayatı pahasına, Feride'yi kaybetmek pahasına, aşkı pahasına...
Mahir'in ağzından mahkeme tutanaklarına geçen Nazım Hikmet şiiri de finale 'cuk' oturuverdi: 'Sen yanmasan, ben yanmasam, biz yanmasak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?'
Ben bu finalden, günümüze tutulan bir fener ışığı huzmesi de çıkardım: Adaletin tecellisi için bazen birilerinin kendini ateşe atması gerekiyor... Bu arada dünyanın hiçbir hukuk sisteminde bir hakime, nişanlısının davasını vermezler. Hadi ona da 'senaryo cilvesi' deyip geçelim...
Sezonun en sürprizli sezon finali ise Kara Para Aşk'ta yaşandı. Komiser ağabey, iki kişinin katili çıkınca ekran başında cümleten ters köşeye yattık... Engin Akyürek ve Tuba Büyüküstün'ün muhteşem uyumu ise diziyi seyircinin gönlünde baş köşeye oturtan en büyük etken.
Bana göre Kara Para Aşk, yeni başlayanlar arasında geride bıraktığımız sezonun en iyi dizisiydi.

DEVAMLILIK HATASI
Medcezir'in finalindeki devamlılık hatası da kabul edilebilir gibi değildi. Kaza sonrası otomobilden inip koşmaya başlayan Mira'nın allı pullu abiye ayakkabısı beş saniye sonra spor ayakkabıya dönüşüverdi. O anda otomobilin de bal kabağına dönüşmesini bekledim ama nedense olmadı!
Ürün yerleştirmeye eyvallah ama bu kadar hızlısına beynimizdeki elektrik dalgaları bile yetişemiyor, benden uyarması...

VE TURABİ...
Seçme inisiyatifi seyirciye geçtiğinden beri Survivor'da performanstan ziyade 'karakter yaratmak' önemli hale geldi. Çünkü izleyici artık bu programı 'yarışma' değil, 'dizi' gözüyle izliyor. Silikler en önce elendi, karakteri ile öne çıkanlar finale taşındı. Bu yönüyle bakıldığında Turabi birinciliği herkesten daha çok hak etti. Ama eğer efendilik, dürüstlük, yarışma performansı ve kişilik özellikleri dikkate alınırsa bana göre birincilik; Yiğit elendikten sonra Gökhan'ın hakkıydı. Ancak 'Halk çocuğu mu?', 'Pop yıldızı cadde çocuğu mu?' ikilemi, pek çoklarının a şıkkını işaretlemesine yol açtı. Helali hoş olsun. Ama benim anılarımda Turabi hep şiddet yanlısı tutum sergileyen, arkadaşlarının isimlerini yazarken onlara açıkça hakaret eden, sevinç gösterilerinin tamamını hayali kurşunlar sıkıp görünmez kılıçlarla rakiplerini doğrayarak yapmayı tercih eden, doğruluk ve dürüstlüğü her daim damdan düşer gibi konuşmakla karıştıran biri olarak kaldı.
Görünen o ki, yapımcılar ne Turabi'nin ne de Gökhan'ın peşini bırakacak.
Her ikisinin de yeni 'dizileri' şimdiden hayırlı olsun!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA