Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Düğünler niye çoğaldı?

Milliyet'ten meslektaşım Melis Güvenç, görüş almak için aramasa fark etmeyecektim. Son zamanlarda dizilerde başrol oyuncuları arasında habire nikah kıyılıyor. Gönül İşleri, Kara Para Aşk ve Kaderimin Yazıldığı Gün, düğün sahneleri ile reyting avında.
Peki neden? Milliyet Magazin Servisi'nin bu sorusuna verdiğim yanıtı, sizinle de paylaşayım:
Yerli dizilerde başrol oyuncularının 'mürüvvetlerini' sıkça görmeye başlamamızın farklı sebepleri olabilir. Öncelikle; çetrefilli aşk ilişkilerinden, aldatmadan, zinadan ve aşk üçgenlerinden yorgun düşen televizyon izleyicileri için bir 'panzehirden' söz edebiliriz. Yapımcılar ve senaristler de artık dizilerin evlilik müessesini tehdit eder hale geldiğini fark etmiş olmalılar. İkinci neden; cazibe noktası oluşturmak. Aile mahkemelerinin boşanma davaları ile dolup taştığı şu günlerde 'mutlu evlilik sahneleri' zor bulunur görüntüler arasına girdi. Nasıl dizi izleyicileri, bazı yapımları hiçbir zaman elde edemeyecekleri lüks villalar, muhteşem otomobiller, birbirinden şık kıyafetler için izliyorsa; 'mutlu evlilik' de artık ulaşılmaz cazibe noktaları arasına katılmış olabilir.
Son sebebin ise 'ekonomik' olduğunu düşünüyorum. Malum, artık düğün mevsimine girdik. Nikah, düğün ve evlilik hazırlıkları başlı başına bir sektör haline geldi. Tam da mevsimi gelmişken bu sahneleri ekrana dayayarak, ürün ve hizmet üretenlerle reklam verenleri 'gıdıklamak' ve bu yolla reklam pazarlamak istemiş olabilirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA