Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Tıpta çağ atlamışız(!)

Siz bakmayın devlet hastanelerinin doğum servislerinde aynı yatakta üç hamile kadının yattığına, küvezlere bebeklerin üçer üçer konulduğuna ya da sağlık ocaklarının küften mantar bağlamış tavanlarına... Aslında tıp hizmetlerinde fena halde çağ atlamışız da haberimiz yokmuş. Ben de, İzmir'de yaşayan gazeteci ağabeyim İsmail Özelçinler arayıp haber verince öğrendim.
Efendim, cuma günü Star'ın dizisi Beni Affet'te Kemal, çocuk hakkında şüpheye düşünce hemen hastaneye gidip DNA testi yaptırmak istiyor. Örneği alan doktora "Ne zaman sonucu öğrenebilirim?" diye soruyor. Genç doktor da "45 dakikaya öğrenirsiniz" diyor.
Yahu benim bildiğim; en ileri tekniklerle bir DNA testinin sonucunun öğrenilmesi, en iyi ihtimalle 48 saati buluyor. Peki bu nasıl bir teknolojik hünerdir?
Sahneyi kayıtlardan izleyince "Acaba tıpta bu konuda bir ilerleme gerçekleşti de ben mi atladım?" diye şüpheye düştüm. Sonra aklıma Fransa'da bir ay önce düşen uçağın yolcularının daha geçen hafta toprağa verildiği geldi. Cesetlerin kimliklerinin DNA testiyle tespiti bu kadar süre almıştı. Keşke bir ay bekleyeceklerine, örnekleri Beni Affet'in doktoruna gönderselermiş!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA