Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Minik bedende kocaman yürek

İki haber, perşembe akşamı bültenlerde birbiri ardına ekrana geldi. Önce Siirt'te ellerinde Türk bayrağı ve parti flaması bulunduğu için saldırıya uğrayan AK Partili iki kadına reva görülenler ekrana taşındı. Kadınların, HDP İl Merkezi'nin önünden geçerken, sadece ellerinde bayrak olduğu için sözlü ve fiziki saldırıya uğradıkları iddia ediliyordu.
Sonra HDP İl Başkanı ile bir polis komiseri arasındaki diyalog ekrana taşındı. Başkan diyordu ki; "O al bayrağın üzerinde en çok biz Kürtler'in kanı var. O bayrak hepimizin ortak değeri.
Ona bizden kimse saygısızlık yapmaz."
Komiser o anda gevşedi: "Bunun bilincinde olmanıza çok sevindim."
Diğer haber, Kocaeli'de yaşayan 5 yaşındaki dünya güzeli Semiha'nın görüntüsüydü.
Anaokulunun şiir okuma gününde İstiklal Marşı'nı okurken bir anda ağlayarak hıçkırıklara boğuldu. Annesi ve öğretmeni hemen yanına koşup, "Heyecanlanma, korkma, ağlamadan oku" filan demeye yeltendiler. Semiha burnunu çekip onları tersledi: "Ben sahneden korktuğum için değil, duygulandığım için ağlıyorum..."
Allah bu ülke toprağında, aynı bayrak altında yaşamanın 'ayrımcılık' değil, 'ayrıcalık' olduğunu henüz keşfetmemiş herkese 5 yaşındaki Semiha'nın kocaman yüreğini nasip etsin!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA