Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Muhteşem şölen

Yenikapı'daki muhteşem fetih şölenini izlerken bir kez daha bu topraklarda yaşadığım, dünyayı tir tir titreten bir imparatorluğun varisi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşı olduğum için gurur duydum.
Siz aldırmayın çatlak seslere, İstanbul'un fethi gibi dünyanın kaderini değiştiren, bir dönemi kapatıp diğerini açan bir destanın görkemle, coşkuyla, heyecanla kutlanmasını bile hazmedemeyenlere...
Yıllardır itilip kakılan, hor görülen milletimizin silkinme, yeniden dirilme ve yükselme arzusunu canlandıran, güç ve moral bulmasına vesile olan böyle ortak coşkulara ihtiyacımız var aslında. Üzerimizdeki ölü toprağını atmamız için ortak bir ruh ve heyecan etrafında elimizde bayraklarımızla meydanlarda toplanmamız şart. Bu nedenle, cuma akşamı 2 milyon kişinin meydanda, milyonlarca kişinin ekran başında bu muhteşem duyguyu aynı anda yaşamasına katkı sağlayan herkese minnettarım.

DÜNYAYA İZLETMELİ
Artık çıtayı en yükseğe koyduğumuza göre, bir daha altından geçemeyiz. Seneye çok daha büyük bir organizasyon yapmalı, yabancı konukları misafir etmeli, bunu tüm dünyada yankılanacak bir tarih ve kültür festivaline çevirmeliyiz.
Öyle ki, artık dünyanın dört bir yanından bu gösteriyi yerinde izlemek için Türkiye'ye turlar düzenlenmeli.
Bazılarının 'korkularından' ısrarla küçümsemeye kalktıkları bu milletin tarihi değiştirme gücüne şahitlik etmeleri sağlanmalı.
Sidney'de yeni yılı kutlamak için organize edilen ışık ve ses gösterileri her yıl tüm dünya tarafından nasıl merakla bekleniyorsa, İstanbul'un fetih kutlamaları da aynı heyecanı yaratsın.
Tıpkı Sidney Köprüsü gibi Yenikapı Surları da her yıl dünyanın tüm ülkelerinin haber bültenlerinde yerini alsın.

FETİH YETMEZ
Peki sadece fetih kutlamaları mı bizi birleştirmeli?
Tabii ki hayır. Bundan böyle tüm milli bayramlarımızı aynı coşku ve heyecanla, aynı görkemde kutlamalıyız. Çünkü tarih bilincine varmak, 'millet olmanın keyfine varmak' ancak böyle günlerde pekişip ruhlara yerleşir. Kutlayalım ki, hatırlayalım. Çünkü nereden geldiğimizi bilmezsek, nereye gideceğimizi de bilemeyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA