Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Nerede Fetih 1453?

Bu yıl İstanbul'un fethi, yıllardır hak ettiği şekilde büyük bir görkem ve coşkuyla kutlanırken gözüm tüm ekranlarda Fetih 1453 filmini aradı; yoktu... O film ki bana göre bugüne kadar Türk sinemasının hayata geçirdiği en önemli, en başarılı dönem filmiydi. Dünyayı değiştiren bir destanı, tüm görkemiyle beyazperdeye aktarırken, çağın en ileri teknolojisi kullanılmış, en ağır prodüksiyon sorumluluklarının altına girilmiş ve ortaya bana göre son derece önemli bir 'yapıt' çıkmıştı. Ama İstanbul'un Fethi'nin 562'nci yılı büyük bir coşkuyla kutlanırken, kimsenin aklına bu şahane filmi bir kez daha izleyiciye sunmak gelmedi.
Fetih aslında gün değil, 'hafta' olarak kutlanıyor. Bu nedenle vakit henüz geç değil. Fetih 1453 filmi, bu şahane pastanın çileği olacak. İlk yayınlayan kanal da buradan büyük alkış alacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA