Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dersimiz Survivor

İki önemli memleket meselesi var: Biri, kimin hükümet olacağı, diğeri Survivor'ı kimin kazanacağı... Reyting sonuçlarına bakarsanız, sokaktaki vatandaşa sorduğunuzda Deniz Baykal'ın en son kimle görüştüğünü bilemezler ama Hakan'ın Doğukan'ı eleme manevrasını tüm ayrıntısıyla anlatabilirler. Durum böyle olunca, bu haftaki Okur Mektupları köşesini bu fenomene ayırdım.
Survivor ile ilgili her yıl burada hiçbir etki altında kalmadan, yüreğimden geçenleri, inandıklarımı yazar, söylerim. Hiçbir yarışmacıyı tutmam, hiçbirini düşman edinmem. Ama bazı okurlarımız böyle olmadığını düşünüyor. Yahu, yüzbinlerce kişinin oy kullandığı bir yarışmanın kaderini üç satır yazıyla belirleyecek gücüm olsa, burada işim ne? Geçen seçimlerde çoktan cumhurbaşkanlığı için adaylığımı koymuştum!
Yine de bu köşenin bir demokrasi platformu olma özelliğinden yola çıkarak iyisiyle kötüsüyle okurların tüm Survivor yorumlarını bir araya getirmeye çalıştım. Unutmadan söyleyeyim, burada bu görüşlere yer vermiş olmam, 'onayladığım' anlamına gelmiyor.
Öyleyse başlayalım, haydi Bismillah...

'TURABİ'Yİ KARALAMAYIN?'
Okurumuz Burcu Çelik, benim Turabi'ye karşı kampanya başlattığım görüşünde:
"Dikkatimi çeken bir nokta var, sürekli Turabi'yi karalama girişimindesiniz. Oradaki herkes masum, bir tek Turabi kötü gibi algı yaratıyorsunuz yazılarınızla. Diğerlerini görmeyi hiç denediniz mi acaba? Şu an en başarılı iki isim Turabi ve Hilmicem'dir. Turabi'yi karalamak yerine daha farklı yazılarınızı bekliyoruz..."

'HAKAN'I TUTMAYIN'
Bir diğer Survivor takipçisi Nilgün Kılınç ise benim Hakan'ı açıkça tuttuğumu iddia etmiş:
"Doğukan olayından sonra baktım Hakan'ı yerecek misiniz diye, aksine yine övdünüz. Bu kadar taraflı olmayın. Hani Hakan kestane satıyordu da arkadaşını satmıyordu? Hakan yalnızca Doğukan'dan intikam almadı, takımını ve oyunu sattı. Merve'nin acılar içinde ağlayarak oynamasının bir değeri kalmamış oldu. Demek ki Hakan kendi SMS'ine, Hilmi ve Hasan'ı rakip alacak kadar güvenmiyor."

'HAKAN ÖRNEKTİR'
Dedim ya, görüşler muhtelif diye, Bedia Ergen adlı okurumuz da Hakan'ı savunmuş:
"Yüksel Bey merhaba, bu mesajı okur musunuz bilmem ama sizi bir hayli öveceğim. (Övgü satırlarını hızla geçtik) Son zamanlardaki Survivor yorumlarınız 10 numara, olağanüstü. Sizin ve benimle aynı düşünen kişilerin duygularını milyonlarca kişiye ulaştırdığınız için içim o kadar ferah ki anlatamam. Survivor'da yaşanan bir Hakan gerçeği var. Düşünüyorum da, Hakan'ın iyi insan vasıflarını taşımasını bu insanlar nasıl reddeder?
Gözle görülen şeyler varken nasıl görmezden gelebiliyorlar? Çocuk yetiştiren bir birey olarak Hakan'ı gönül rahatlığıyla çocuklarıma izletebiliyorum.
Dolayısıyla sizin Hakan ve diğer iyi insanlar hakkındaki tespitleriniz şahane..."

'MERVE NİYE ORADA?'
Hem köşemizi, hem Survivor'ı sıkı biçimde takip eden Esra Çekiç ise Merve Aydın'la ilgili farklı bir konuya temas etmiş:
"Rio Merve tişörtüyle ardına gladyatör müziklerinin konulduğu, ağır çekimlerin yer aldığı kliplerin yapıldığı Merve Aydın, olimpiyatlara çalışması gerekirken neden iki senedir Survivor'da diye soruyoruz. Bu kızımız Avrupa Oyunları'nda, Diamond League'de yarışması gerekirken neden Survivor'da?
Aç kalmak, kumda koşmak, bir atlet için intihardır ve kaslarına zarar verir. Rakipleri düzenli beslenip sağlıklarına dikkat ederken, iki senedir aç kalan, kumda, çamurda yarışıp kaslarına zarar veren, şampiyonalarda yarışıp bizi gururlandıracağına Survivor'da dedikodu yapan yarışmacı, ne gençlerimiz ne de bizler için gurur duyulacak bir tablodur."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA