Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Canan Karatay'dan Fener'e reçete

Prof. Canan Karatay, yaz rehavetine kapılan sohbet programlarının ve haber bulmakta güçlük çeken bültenlerin can simidi oldu. Gün geçmiyor ki Canan Hoca, 'Yok artık' dedirten ve tüm yerleşik algıları değiştiren bir açıklamada bulunmasın.
Hocamızı en son Habertürk'teki 'Öteki Gündem' programında izledim. Bu arada Canan Karatay'ı karşısına alan haberci, yorumcu ve röportajcılarda öyle bir korku, bir tedirginlik ortaya çıkıyor ki, görülmeye değer. Nasıl korkmasınlar ki? Hocamız, hani nasıl desem, biraz aksi... Maazallah, onun tespitlerine muhalefet eden bir soru soruldu mu, önce gözlüklerinin üzerinden karşısındakini şöyle bir süzüyor, sonra "O öyle değil efendim, onu da nereden çıkarttınız? Bu genel algı değil, yanlış algı..." diye başlayıp muhabiri ya da programcıyı o soruyu sorduğuna bin pişman ediyor. 'Öteki Gündem'in sunucusu Canan Cansu'yu da aynı tedirginlik içinde gördüm. Hocamızı kızdırmamak için sorularını yavru kedi ile Küçük Emrah karışımı bakışlar eşliğinde soruyordu. Neyse, gelelim Prof. Canan Karatay'ın son bombasına...
Meğer hocamız fanatik bir Fenerbahçe taraftarıymış. Ayrıca futbol dışında tenisle de ilgileniyormuş. (Federer'in son maçını bile anlattı) Hocamız, sporcuların maç öncesi karbonhidrata ve özellikle de makarnaya dayalı beslenme alışkanlıklarını şiddetle eleştirdi. Bunu yaparken de tuttuğu takım Fenerbahçe'ye ciddi reçeteler yazdı. Hocamıza göre Fenerbahçe'nin geçen sezon şampiyonluğu kaçırmasının temel nedeni, maçlardan önce makarna yemesiymiş. Prof. Karatay şöyle dedi: "Makarnanın verdiği enerji kısa sürelidir. Bu nedenle bizim Fenerbahçe, maçların ilk yarısında iyi oynar ama ikinci yarı sahada yürümeye başlar. İkinci yarıda bütün iş kaleci Volkan'a düşer. İlk yarıda enerjisini sakladığı için iyi kurtarışlar yapar ama uzatmalarda o da yorulur ve Fenerbahçe ya berabere kalır, ya yenilir. Tavsiyem, maçlardan önce yumurta yemeleridir. Ama ben çoğu kez takımların beslenme sorumlularının futbolculara yumurta verirken, sarısını yedirmediklerini gördüm. Bu çok yanlış. Futbolcular maçtan önce sarısıyla beraber bol yumurta yemeli..."
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Pereira'ya tavsiyem, rakip takımların videolarının yanında bir de bu programın videosunu izlemesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA