Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu neyin kafası?

TRT'nin yeni gençlik dizisi Son Çıkış ilk bölümüyle Total'de 39, AB izleyici grubunda 25'inci olarak büyük hüsran yaşadı.
Bence çok normal... Sebebi, dizinin kötü olması değil; aksine 'kamu yayıncısı' sorumluluğuna son derece uygun. İçinde gençleri madde bağımlılığından korumaya yönelik doğru ve etkili mesajlar barındıran ama bunu yaparken kamu spotu gibi didaktik olmaktan özenle kaçınan, eli yüzü düzgün bir yapım.
İyi de, bir gençlik dizisinin gala bölümünü tutup da açık kanalda yayınlanan Galatasaray-Bursaspor Süper Kupa Finali'nin tam karşısına koymak nasıl bir zekanın ürünüdür? Hele de içinde genç bir futbolcunun (Rıdvan) Fenerbahçe forması giyme hayalleri kurduğu sırada uyuşturucu batağına çekilmesi anlatılırken...
Hem genç, hem futbol düşkünü olacaksın ve o gece Süper Kupa'yı bırakıp TRT'nin gençlik dizisini izleyeceksin öyle mi?
Bir de gençlere rehberlik etmeyi arzulayan bir diziyi tutup da cumartesi gecesine koymanın âlemi ne? Cumartesi gecelerini dışarıda değil de televizyon başında geçiren ergenlerin zaten korunmaya pek ihtiyaç duymadıklarını düşünüyorum.
Bunca lafın ardından, dizinin içeriğiyle bağlantılı olarak TRT'ye sormak istiyorum:
Bu neyin kafası?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA